Företag

Pierre Fondin inför DIF-debuten: "Vill spela anfallsfotboll"

  • Damer
  • A-lag
  • 17 juli 2019

Träffa den senaste rekryteringen till damernas ledarstab – en rekordtränare som förordar en offensiv och spelförande fotboll.

Som du kunde läsa här på DIF.se den 1 juli har Djurgårdens damlag rekryterat Pierre Fondin som ny assisterande tränare. I samband med denna rekrytering gjordes ett par omflyttningar i ledarstaben, något du kan läsa mer om här.
– Det känns jättebra och kommer bli väldigt roligt. Jag och Joel (Riddez) ser på fotboll väldigt lika. Jag vill spela mycket fotboll. Jag tror Joel (Riddez) har sett det också, sa Pierre i en kommentar i samband med att han presenterades.

Pierre Fondin, 27, var tidigare tränare för Växjö DFF och som tränare för laget slog de poängrekord i Elitettan – och året därpå slog de även poängrekord för en damallsvensk nykomling från Elitettan när de slutade på en fin sjätteplats i OBOS Damallsvenskan. Ett spännande tillskott med andra ord.

Nu har han hunnit göra sin första vecka på jobbet i och med träningslägret på Gotland. En bra start både för den fotbollsmässiga biten och för att lära känna spelarna bättre.

Hör honom berätta om omställningen från huvudtränare till assisterande tränare, och hur hans och Joels samarbete är tänkt samt har fungerat hittils.



Damerna spelar sin nästa match nu på lördag borta mot Limhamn-Bunkeflo. Nästa hemmamatch är den 28 juli på Tele2 Arena då damerna och herrarna spelar på samma arena samma dag, efter varandra. Biljett köper du här!

Senaste nyheter

Relaterat