Riddez om värvningen av Olivia Schough

Joel Riddez smäller av en rejäl transferbomb och kontrakterar landslagsanfallaren som skriver på för två år med DIF.

Det har varit en dynamisk period för DIF Dam som nu kryddar en rejäl renovering av laget med ett nyförvärv i den tyngre skolan. Välmeriterade Olivia Schough anländer till laget med 60 A-landskamper och proffsrutin från bland annat Bayern Munchen.

Onekligen en prestigevärvning för tränare/sportchef Joel Riddez som nu får rejält med spets i offensiven.
– Det är klart att det är jättekul. Olivia är en etablerad landslagsspelare som har hög motivation att ta sig till VM. Det var kanske inte planen från början men det dök upp en möjlighet och vi har sökt djupledsspelare under en tid. Så det här passade perfekt och vi fortsätter vårt spår med svenska ambitiösa fotbollsspelare som har spetskvaliteter där Olivia är en sådan spelare, berättar Joel som dessutom får in ett kraftpaket i laget. 
– I övrigt har hon en väldig energi när hon spelar fotboll som smittar av sig på resten av laget på ett bra sätt. Så jag är jätteglad över att vi kunde sy ihop det här och det betyder också att vi inte kommer att ta in några fler spelare utan möjligtvis ta upp någon junior.

Hur skulle du beskriva Olivias egenskaper som spelare?
– Hon är en rivig, hårt jobbande spelare med bra rörelse som skapar mycket ytor för andra. Sedan hoppas jag att vi ska utveckla hennes målproduktion i Djurgården så att hon kommer till ännu fler lägen i straffområdet och höger upp i planen. Men totalt sett en väldigt nyttig fotbollsspelare som dessutom är en bra lagspelare.

Hon är ju också ett välbekant namn som drar till sig väldigt stor uppmärksamhet. Hur påverkar det?
– Hon har ju nästan lika mycket följare som Djurgården totalt och det är ju bra att vi får mer uppmärksamhet kring fotbollen i Stockholm. Så det är bara positivt om det blir ett sug efter damfotbollen i Stockholm med både Olivia och Hanna Folkesson som har valt att spela för Djurgården. För mig är det ett styrkebesked som visar att vi är på väg någonstans.

Ett antal bitar på plats i lagbygget. Är du nöjd med truppen totalt?
– Det här var en viktig pusselbit för oss och nu är det tidigt i januari. Några spelare från Afrika har inte landat än och så blir det landslagsuppehåll direkt. Så det blir en lite sönderhackad start men truppmässigt är jag jättenöjd. Vi har en bra mix av unga, lovande spelare och etablerade äldre som fortfarande är väldigt motiverade. Sedan har vi ju en fin stomme kvar från förra året som vet hur det fungerar i Djurgården så jag hoppas och tror att den här mixen kommer att bli väldigt bra. Jag är nöjd med vad vi sytt ihop under vintern och sedan får vi se, avrundar Joel.

Senaste nytt
Fler nyheter