Ring och Bärkroth målade när Sirius besegrades

• 1 juni 2019

Hållen nolla och två mål framåt gav komfortabel Djurgårdsvinst på Studenternas under lördagen.

Djurgården reste till Uppsala med tre raka vinster i ryggen för att möta ett Sirius som i sin tur hade två raka segrar, mot Örebro och Sundsvall.

Djurgårdens tränarduo Kim och Thomas var tillbaka på Studenternas IP men det var av, så att säga, akademisk betydelse enligt Kim som menade att matchen var som vilken som helst bortsett från att de hälsade på lite fler människor än vanligt vid ankomst till arenan. Apropå bekanta ansikten återfanns tre tidigare Djurgårdsspelare i form av Kebba Ceesay, Tim Björkström och Jesper Arvidsson i den backlinje Henrik Rydström och Mirza Jelecak mönstrade från start.

Matchen visslades igång med ett Sirius i blått och ett Djurgården i det vita bortastället. Startelvan var densamma som mot Östersund och även inledningen av matchen liknade föregående match med både intiativ och mycket boll för Djurgården och ett avslut utifrån från Käck tidigt i matchen. Sirius mötte emellertid upp med en hög press mot den blårandiga trebackslinjen i uppspelsfasen och snodde åt sig bollen emellanåt. Med kvarten spelad var matchbilden i princip helt jämn.

Då tog Jonathan Ring bollen på mittplan och drev framåt. När ingen press på bollhållaren kom från hemmalaget fortsatte han framåt tills han var strax utanför straffområdet då han avslutade i första hörnet. Målvakten hade tyngdpunkten på fel fot och hann inte ner på den något studsande bollen och Rings tredje mål på två matcher var ett faktum. 1-0 i den 17:e minuten!

De efterföljande 20 minuterna svängde matchen fram och tillbaka utan att några egentliga målchanser skapades för endera lag. Ring gav sig iväg på en till offensiv attack men stoppades av Niklas Busch Thor som fick en varning för spelförstörande i den 39:e minuten – matchens första gula kort. Under halvlekens sista fem minuter ägde Sirius mest boll och flyttade allt längre upp i planen, men matchen saknade fortsatt målchanser när domaren blåste för halvtid.

Statistiken efter första halvlek var jämn med visst övertag både i bollinnehav och avslut till Sirius favör men i målprotokollet var det tydliga siffror i form av Djurgårdsledning. När andra halvlek drog igång var det Sirius som tog initiativet och precis som förutspått inför matchen från Djurgårdens tränarduo var Sirius skickliga på att behålla bollen när de väl ägde den.

När Buya Turay snodde åt sig bollen av Kebba Ceesay i den 49:e minuten, gav sig av i djupled, och sedan blev neddragen av Ceesay bakifrån var det många som ropade på utvisning, men påföljden stannade vid matchens andra gula kort och en resultatlös frispark. Strax därefter blev Jesper Karlström varnad efter att ha fällt Mohammed Saeid, och Karlis är därmed avstängd mot Kalmar när Allsvenskan drar igång igen den 1 juli.

Efter en timmes spel fick Nicklas Bärkroth äntra planen på bekostnad av Astrit Ajdarevic och i samband med detta aviserades även publiksiffran (5663) som var Sirius bästa för året – mycket tack vare den stora skara tillresta Djurgårdare på plats i studentstaden. Efter 64 spelade minuter kom Elias Andersson till Sirius första farliga avslut på mål från nära håll. PK räddade tryggt och såg till att returen försvann utom räckhåll för ett nytt avslut.

Efter 75 spelade minuter hade även Buya Turay gjort sitt för dagen när han ersattes av Adam Bergmark Wiberg som i och med detta fick göra sitt fjärde – och längsta – inhopp i Allsvenskan för Djurgården hittills. Matchen präglades fortsatt av två lag som turades om att äga bollen men som hade svårt att ta sig fram till farliga målchanser. Mellan Djurgårdens två byten gjorde Sirius ett dubbelbyte och lyfte fram positionerna en aning. I och med detta tog man sig närmare Djurgårdens mål och var på allt mer frekventa besök i straffområdet men utom egentlig fara för Djurgårdsförsvaret.

När Sirius som bäst förberedde sig för en forcering för kvittering kom bollen ut på kanten till Adam Bergmark Wiberg som slog den vidare i djupet på Nicklas Bärkroth som tog några steg med bollen och sedan distinkt drog upp bollen i första hörnet till 2-0 till Djurgården! Bärkroths första mål och Wibergs första assist i årets allsvenska!

De sista minuterna av matchen spelades egentligen bara av och matchen slutade 2-0 till Djurgården som därmed tog fjärde raka segern!

Nu går spelarna på lite välförtjänt ledighet från och med måndag. Nästa match är den 20 juni då vi återbesöker Studenternas IP och möter Sirius i en träningsmatch. Nästa allsvenska match är på hemmaplan mot Kalmar FF den 1 juli. Biljetter köper du här på DIF.se

Missa inte vårt förmånliga sommarpaket som du kan läsa mer om här!
1 juni, lördag 16:00Studenternas IP