Sex djurgårdare nominerade till Allsvenskans stora pris

Danielson, Vaiho, Witry, Turay och Kim & Tolle har alla chansen att kamma hem priser när Allsvenskans Stora Pris delas ut tisdag den 5 november.

Juryn har sagt sitt och för Djurgårdens del finns det gott om blårandiga kandidater på plats när det drar ihop sig till prisutdelning tisdagen den 5 november. Så här ser listan på de nominerade Djurgårdarena ut i respektive kategori:

Djurgårdens finalister:
Årets MVP (mest värdefulla spelare): Marcus Danielson
Årets anfallare: Buya Turay
Årets försvarare: Marcus Danielson 
Årets målvakt: Tommi Vaiho
Årets unga spelare: Aslak Witry
Årets tränare: Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf

Allsvenskans stora pris är ett samarbete mellan C More, Offside och Svensk Elitfotboll. C More äger tv-rättigheterna till Allsvenskan och har över 15 års erfarenhet av högkvalitativa tv-sändningar av svensk fotboll. Offside är Sveriges mest lästa fotbollsmagasin och samlar några av landets vassaste skribenter inom ämnet. Svensk Elitfotboll ansvarar för utveckling och genomförande av Allsvenskan och Superettan. I evenemanget hyllas spelare och ledare hos Sveriges ledande fotbollsklubbar.

Allsvenskans Stora Pris lanserades 2013 och har fått stort genomslag inom fotbollen i Sverige. Pristagarna väljs ut av en handplockad jury som består av 16 lagkaptener, 16 tränare samt 32 speciellt utvalda journalister. Några av kategorierna är Bästa målvakt, back, mittfältare, forward och bästa tränare. Samt det tyngsta priset som går till Allsvenskans mest värdefulla spelare.

Senaste nytt
Fler nyheter