Företag

Magnus Eriksson blev Allsvenskans mest värdefulla spelare

  • Herrar
  • A-lag
  • 8 dec 2021

Dubbelt upp för "Mange" på galan Allsvenskans Stora Pris som vann pris som Allsvenskans MVP efter att tidigare ha utsetts till Årets mittfältare, .

Djurgårdens lagkapten var onekligen i fokus under tisdagskvällen när Allsvenskans Stora Pris delades ut. Efter att ha först plockat hem utnämningen som Årets mittfältare stod han även som vinnare i den kanske mest prestigefulla kategorin: Årets mest värdefulla spelare. 

En fin och välförtjänt hedersutmärkelse för "Mange" som spelat varenda minut av Allsvenskan i år och dessutom stått för 6 mål och 13 assist under sina 30 matcher. Dessutom med ledaregenskaper som har drivit Djurgården fram till en tredjeplats, med tillhörande Europa-spel, så kaptensbindeln har definitivt suttit på rätt arm under året.

Sammantaget det tredje priset för DIF under galan där även Hjalmar Ekdal tog hem utmärkelsen som Årets försvarare. Notebart är även att Hampus Finndell var nominerad i kategorin Årets unga spelare, även om det tyvärr inte blev något pris denna gång. Som en extra bonus blev även Emmanuel Bandas kanonträff som gav 3-0 mot Kalmar framröstat som årets näst snyggaste mål.

Allsvenskans Stora Pris delas ut för nionde året i rad. Pristagarna väljs ut av en handplockad jury som består av 16 lagkaptener, 16 tränare samt 32 speciellt utvalda journalister. En jury som alltså gav Magnus Eriksson flest röster som Årets mest värdefulla spelare samt Årets mittäfltare i Allsvenskan 2021 plus Hjalmar Ekdal som Årets försvarare.
Vi säger grattis till Mange och Hjalmar för de välförtjänta priserna!

Senaste nyheter

Relaterat