Stöd för yngre och äldre i vår stad

Att få träffa sina förebilder och idoler, gå på en fotbolls- eller ishockeymatch eller bara få känna sig som en del av en större gemenskap genom idrotten är för många människor som lever i utsatta situationer ingen självklarhet men väl så uppskattat.

Det vet vi av lång erfarenhet. Djurgården Fotboll samarbetar därför med organisationer vilka arbetar praktiskt med utsatta grupper i vår stad. Djurgården har stora möjligheter att via vårt varumärkes attraktionskraft och popularitet göra stor skillnad för de som inte alltid har det så lätt. 

Vi har valt att prioritera att arbeta med organisationer vilka har fysisk verksamhet i Stockholm där man arbetar aktivt med att förbättra Stockholmarnas liv, unga som gamla oavsett bakgrund och förutsättningar. 

Djurgården, arbetar sedan många år tillbaka med Astrid Lindgrens barnsjukhus, men har sedan har sedan några år tillbaka även ett väl utvecklat samarbete med Trygga Barnen och Stadsmissionens äldrecenter. Vi använder vår kärnverksamhet för att göra skillnad året om. 

För de yngre i vår stad:

Tidigare i år fick bland annat ett antal barn ifrån Trygga Barnen och Astrid Lindgrens barnsjukhus gå in med spelarna på våra matcher i något vi valt att kalla ”kaninens kompis”. I samband med den aktiviteten får barnen en matchtröja som de får trycka sitt namn på, en rundvisning på arenan och fika. Barnen får också gå gratis i vuxet sällskap på våra herr- och dammatcher samt vid utvalda tillfällen träffa spelarna på vår träningsanläggning. De uppskattade spelarbesöken på Astrid Lindgrens barnsjukhus har självklart fortsatt som vanligt under året. 

Eftersom att vi vill att mötet med Djurgården ska vara en kul ledig upplevelse, en paus i en inte helt enkel vardag, så har vi varit återhållsamma med kommunikationen kring våra initiativ som rör barn som lever i en utsatt miljö. De behöver dock vår och andras hjälp för att kunna fortsätta hjälpa de barn som redan finns i verksamheten men också andra barn som ännu inte kommit i kontakt med Trygga Barnen. Marcus Danielsson valde att skänka 10 000 kronor till just Trygga Barnen när han blev månadens spelare i juli i år. 

Om du såhär i juletider också vill stödja Trygga Barnen så är alla bidrag välkomna. Du kan ge ditt bidrag direkt till Trygga Barnen på:

Swish: 1232 76 57 09
Bankgiro: 656-9982

 

För de äldre i vår stad:

För att nå de äldre människorna, som av olika anledningar, har det lite extra tufft att få vardagen att gå ihop så har vi valt att samarbeta med Stadsmissionens Äldrecenter. Tidigare i år hämtade vi alla som ville med Djurgårdens spelarbuss på äldrecentret och åkte tillsammans ut till Tele2 Arena för en unik arenavisning följt av en historia-föreläsning av Pelle Kotschack. Därefter fick de äldre äta ett ordentlig mål mat och fika på Djurgårdens VIP-avdelning innan vi tillsammans bevittnade matchen Djurgården-IF Elfsborg. Alla äldre som vill är välkomna att, utan kostnad, besöka våra matcher. Dammatcherna på Stadion har varit särskilt uppskattade hos de äldre.

Om du såhär i juletider vill stödja Stadsmissionens verksamhet så kan du läsa mer om hur du gör här: https://www.stadsmissionen.se/ge-stod
 

Mer information:

Trygga Barnen: https://www.tryggabarnen.org/om-trygga-barnen/

Stadsmissionens Äldrecenter: https://www.stadsmissionen.se/vad-vi-gor/aldre/aldrecenter

Senaste nytt
Fler nyheter