Stolta och glada pristagare på Tele2 Arena

Ett antal utmärkelser delades ut i samband med måndagens match till spelare och ledare inom ungdomsverksamheten som förtjänar lite extra uppmärksamhet.

I skuggan av de stora rubrikerna är det många som utför ett viktigt och uppskattat arbete inom ungdomsfotbollen. Insatser som premieras genom Lars-Gunnar Björklunds ungdomsledarstipendium där årets pristagare heter Maria Gustafsson som tar emot det med följande motivering:
"Maria Gustafson har åtta år som tränare bakom sig i Djurgården. Hon var banbrytande som första kvinna som tränare ett akademilag för pojkar. Maria har alltid jobbat ideellt och oegennyttigt. Ett föredöme inom ungdomsverksamheten."Ytterligare ett pris delades ut under kvällen av Stadium som också vill lyfta insatser inom ungdomslagen där utmärkelsen går till två av våra ungdomsspelare som är goda förebilder. 

Stadium har sedan 1995 aktiverat världen genom Sveriges största sport- och upplevelseläger Stadium Sports Camp för ungdomar mellan 11-14 år som kan välja mellan 22 sporter fördelade på två läger.
Traditionsenligt delar ut Stadium ut stipendium till två Djurgårdsspelare som vinner varsitt  deltagande på Stadium Sports Camp och årets pristagare blev:

Hanna Wahlén - Flickor 08

”För att hennes egna motto stämmer så väl in på hennes personlighet - ut på tur, aldrig sur.

Hanna är en fantastisk lagspelare som alltid sätter laget före jaget, en grym tjej som förutom att hon kämpar otroligt hårt på planen, både under matcher och träningar, alltid peppar sina lagkamrater och tränare. Hon är en sann ledare som vågar säga ifrån såväl som att hon anpassar sig när det behövs.”

Albin Arefalk - Pojkar 08-4

”Albin sätter laget före jaget. Han ger alltid järnet på träning och match. Han har visat en fantastisk utveckling under säsongen och han är en schysst lagkompis med stort hjärta för medspelare och ledare.”

Dessutom fick Hanna och Albin själva agera pristutdelare när Stadium, som var dagens matchvärd, delade ut pris till Fredrik Ulvestad som Matchens Lirare.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter