Valberedningens förslag till styrelse

Här presenteras kandidaterna till styrelsen i Djurgården Fotboll för 2019-2020.

Valberedningen har haft ett intensivt år med många möten med såväl styrelsens ordförande och ledamöter som framtida kandidater, ledningen för föreningen samt intressenter som bl.a. Järnkaminerna och DNA.
Vi är idag glada att kunna presentera vårt förslag till styrelse för 2019-2020, en styrelse som vi tror kommer att kunna förvalta och utveckla den spännande position Djurgården Fotboll skapat.

Ordförande

En styrelse fungerar precis som ett lag, det är centralt att man jobbar bra ihop och kompletterar varandra. Just detta har präglat styrelsearbetet i väldigt hög utsträckning de senaste åren, vilket inte minst ordförande Lars-Erik Sjöberg ska ta åt sig äran av.
Lars-Erik som varit ordförande under de senaste sex åren och medlem av styrelsen under ytterligare lika lång tid till har meddelat valberedningen att han inte avser att kandidera som ordförande 2020. 
Vi har dock med glädje mottagit hans accept på att nomineras som ordförande för ett sista år. Vi har försäkran om att Lars-Erik är starkt motiverad att slutföra sin tid vid rodret med 100% fokus.

Under Lars-Eriks tid som ordförande har föreningens ekonomi sanerats och gått från ”botten till toppen” vilket alla Djurgårdare är djupt tacksamma för. Under samma period har damfotbollen integrerats fullt ut i föreningen, våra egna anläggningar har rustats, vårt sociala engagemang utvecklats genom ett antal projekt och vår ungdomsfotboll begåvats med utbyggd ledarstab och höjda ambitioner. Detta tar valberedningen med sig när vi nu får god tid att öppet söka efter nästa ordförande i Djurgården och samtidigt behålla ett starkt ledarskap över en full mandatperiod.
Med detta låter vi meddela att valberedningen nominerar Lars-Erik Sjöberg till ordförande på ett år.

Styrelsen

Valda på två år vid senaste årsmötet är Claes-Göran Sylvén och Poya Motai, varför de fortsätter i styrelsen med ett år kvar på sin mandattid.

Vidare har såväl Johan Arneng som Alexander af Jochnick meddelat valberedningen att de står till förfogande och båda är nominerade till två nya år i styrelsen.
Johan har ett förflutet som spelare från guldåren på Stadion och numera också agerar expertkommentator i TV när han inte ägnar sig åt hästavel.
Alexander som livslång supporter med erfarenhet från såväl ståplats som nätverksorganisationen DNA där näringslivsprofiler med Djurgårdshjärta florerar. Till vardags är Alexander ordförande i börsnoterade Oriflame samt besitter en mängd andra ideella och kommersiella styrelseuppdrag.

Tre ledamöter lämnar styrelsen: Patrik Nilsson har meddelat att han inte kandiderar för omval, och valberedningen ber att få tacka Patrik, Linda Langemo och Gustaf Törngren för det oerhörda engagemang alla tre lagt på att ideellt utveckla vår förening.
Vi och medlemmarna hoppas ni kommer fortsätta bidra inom Djurgårdsfamiljen på ett sätt eller annat.

Valberedningen nominerar därför följande nya kandidater till styrelsen:

Petra Wester, tillförordnad VD för Svensk Fastighetsförmedling och rådgivare till företag inom framförallt bygg- och fastighetsvärlden. Petra sitter idag i Djurgårdens Alliansförenings styrelse samt i Svenska Handbollslandslaget AB och har också tidigare styrelseerfarenhet från vår förening då hon satt i styrelsen under mitten av 2000-talet. Hon har också en bakgrund som aktiv spelare innan en skada satte stopp för karriären.
Valberedningen tror att Petra kan bidra med energi och förändringsvilja, kompetens kring fastighets- och arenafrågor samt kunskap kring förenings- och idrottsrelaterade aspekter av styrelsearbetet.

Ruby Rinman, informatör på SVT och engagerad framförallt i Djurgårdens ungdomsverksamhet där hon tränar ett lag. Ruby har en bakgrund som journalist och valberedningens förhoppning är att hon kan förstärka styrelsens kommunikativa kompetens samtidigt som hon tillför värdefull erfarenhet som förälder och ledare involverad i ungdomsfotbollen.

För Valberedningen i Djurgården IF Fotboll
Ellinor Persson, sammankallande

Här nedan hittar du DIFTV-intervjuer med kandidaterna:

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter