"Vi behövde få upp farten"

Kim Bergstrand förklarar varför Djurgården gjorde om lite i träningsupplägget inför Örebro.

Ett fotbollspass ersattes med extra rehabträning och så tränade man oftare inne på Tele2 Arena eftersom konstgräset på Kaknäs läggs om just nu. 
– Det kändes som att vi behövde få upp fart. Det var länge sedan vi tränade på ett så här snabbt underlag. Få fart i bollen och spela en snabbare fotboll än vad vi hade kunnat göra på gräs, det går betydligt fortare här inne och det kändes som att vi fick upp tempot igen. Vi hade rätt många som var slitna, plus att vi hade en U21-match i tisdags, så vi hade inte så många som kunde gå fullt i fotboll. Istället blev det ett annorlunda pass i torsdags där kroppar och huvuden fick återhämtning. Så nu kommer vi att komma väl förberedda på måndag inför matchen mot Örebro, säger Kim som inte märker av någon större skillnad i uppladdningen inför match mitt i den täta toppstriden,
– Det är väl snarare småprylar runt omkring men själva fotbollsarbetet skiljer sig ingenting. Det var kanske någon spelare som var lite påverkad av det nere i Göteborg. Men annars är det lugn och stabilt med bra nivå på glädje kontra fokus, det gäller att ha anspänningen på rätt nivå och det tycker jag att spelarna har gjort jättebra hittills.

Se hela intervjun och Kims analys av ÖSK som motståndare i spelare ovan.

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter