”Vi måste nollställa igen inför Elfsborg”

Aslak Witry skenar inte iväg efter vinsten senast mot Falkenberg men stormar gärna fram på sin högerkant för att bidra i offensiven mot Elfsborg på söndag.

Det blev ingen assist för Aslak Witry mot Falkenberg, även om han var indirekt inblandad i målproduktionen genom inlägget till Haris Radetinacs nick som gav 2-0 efter att den styrts i mål av en hemmaspelare. Men framåtandan på högerkanten fanns på plats och defensivt fick den kvicke norske ytterbacken också jobba hårt i i inledningen för att hålla tätt på sin kant där Falkenberg gärna anföll.
Men de tre poängen var odiskutabelt i hamn efter 90 minuter.
– Det var gott att få feelingen tillbaka med en seger mot Falkenberg och jag tycker att laget såg bra ut i stora delar av matchen. Vi gör ett riktigt fint jobb och är påkopplade tillsammans från första minuten. Totalt sett tycker jag att det var en riktigt bra insats, konstaterar Aslak efter torsdagens fyspass på Kaknäs.

Vad betyder vinsten för gruppen?
– Det betyder enormt mycket för oss. Men nu måste vi nollställa igen inför Elfsborg som blir en tuff match för oss.

Hur värderar du årets upplaga av Elfsborg?
– De är ett lag som är skickliga offensivt och gjort mycket mål. Så vi måste ta oss an omställningarna och göra jobbet, då kan det bli en fin match för oss. Vi har mött dem tidigare i år och det är ett bra lag men vi spelar hemma och då ska vi ta tre poäng.

Får vi se några klassiska offensiva Aslak-raider med inlägg från högerkanten på söndag?
– Ja, det måste jag pröva och kanske är det dags att göra ett mål igen. Men assister går också bra, jag vill göra mycket poäng. 

Slutligen, hur firar du 17:e maj på fredag?
– Hade jag varit i Norge hade jag firat mycket men jag får se om jag dyker upp på Skansen istället och firar lite där. 

Matchen presenteras av
Senaste nytt
Fler nyheter