Företag

Avgjorde - med tre sekunder kvar

  • Övriga lag
  • Futsal
  • 3 feb 2020

Med tre sekunder kvar på klockan nickade Madeleine Stegius in matchavgörande målet i helgens final i Nyköping Futsal Cup.

Under februari väntar kvartsfinal (dubbelmöte) i Regionala Futsaligan för Djurgårdens damer. I helgen genrepade laget med en cupseger i Nyköping. Västkustlaget Ljungskile SK besegrades i finalen med matchens i stort sett sista touch. För vinsten belönas DIF med 20 000 kronor.
- Otroligt skönt med seger i Nyköping. Vi visade på att vi levererar och kan hantera vilka motståndare som helst, säger David Bergqvist, ansvarig för futsal i Djurgården.

Djurgården kom till spel utan flera viktiga kuggar, bland annat skadade storstjärnan Louise Schillgaard. Nu fick flera nya spelare värdefull speltid. Annika Kukkanen stod för två mål i semifinalen, och Cassandra Larsson för ett i den 4-0-vinsten.
- Vi kunde ge Cassandra och Annika speltid inför slutspelet. Viktiga spelminuter för att komma in i laget, säger David Bergqvist.
- De kommer bli värdefulla för oss i slutspelet, fortsätter han.

Djurgården lät filma alla matcher i helgen.
- Det kommer vi kunna dra mycket lärdom från. Vi ska gå igenom det i veckan, säger David Bergqvist.

Futsallaget radar upp cupsegrar i år. I januari vann DIF även Boren Futsal Cup. Nu är siktet inställt på SM-guldet.
- Att vinna SM-guldet är vår uttalande målsättning, säger David Bergqvist.

Ektorp nästa

Djurgården, som är obesegrade i de 29 senaste matcherna, gick rent i serien under hösten. En insats som gör att laget därmed är framme i kvartsfinal i slutspelet. Den 15 februari klockan 19:00 väntar Ektorp FK från Norrköping hemma i Hjorthagshallen, den andra matchen i ett dubbelmöte (första matchen spelas i Norrköping den 9 februari).
– Vi mötte Ektorp i Boren Cup i början av året och det är ett bra lag som vill spela futsal. I den matchen blev det vinst, men vi underskattar inte något lag utan går alltid ut med inställningen att göra en bra match, sa David Bergqvist i en tidigare intervju på DIF.se
 
Hitta till Hjorthagshallen

Senaste nyheter

Relaterat