DIF Futsal vann serien efter 10 raka vinster

Djurgårdens futsaldamer gick rent i den tio matcher långa serien. Nu väntar slutspel med start den 9 februari.

I helgen avslutades seriespelet i damernas futsal och den tio matcher långa serien slutade med idel segrar, något som räckte till serieseger sex poäng före tvåan. Detta innebär att Djurgården är klara för slutspel med start den 9 februari.

Serien består av Stockholmslag och en Uppsala-klubb men i och med slutspelet stundar nu möten med lag från hela landet. Först ut, i kvartsfinalen som spelas som dubbelmöte, väntar Ektorp från Norrköping.

Kvartsfinalen: Djurgården inleder på bortaplan den 9 februari klockan 17:00 i Fastighetsteknik Arena. Hemmareturen spelas helgen efter, exakt datum och tid bestäms under tisdagen. I en eventuell semifinal väntar vinnaren mellan Umeå IK och IFK Göteborg.

Grattis till seriesegern, lagkapten Madeleine Stegius! Hur summerar du säsongen?
– Vi gick in i säsongen med ett helt nykomponerat lag som aldrig har spelat futsal tillsammans tidigare. Vi har många individuellt skickliga spelare, men att vi har fått ihop laget så som vi fått är något som vi inte kan vara annat än stolta över. 

Ja, hur är ni som lag?
– Vi har en väldigt bra högsta nivå, men det som gör oss så pass starka är att vill håller en hög lägsta nivå. Det har varit matcher där vi vunnit med flera bollar men ändå går av planen missnöjda.

Inför sista matchen hade ni ett uttalat kaxigt mål att göra 13 mål för att nå 100 totalt. Det blev 10 mål i den matchen och därmed stannade ni på 97 gjorda mål. Kan ni nollställa nu inför slutspelet där tuffare motstånd väntar?
– Hur många mål vi gör spelar egentligen inte så stor roll så länge vi vinner. Men att vi ändå lyckats göra 97 mål med många olika målskyttar visar på bredden och kvalitén laget besitter. Vi har längtat till slutspelet för att få ställas inför vad som på pappret ska vara tuffare motstånd. Så att nollställa och hitta motivation kommer inte att vara något problem! 

Ektorp från Norrköping väntar, vad vet du om dom?
– Vi mötte Ektorp i Borens cup i början av året och det är ett bra lag som vill spela futsal. I den matchen blev det vinst, men vi underskattar inte något lag utan går alltid ut med inställningen att göra en bra match. 

Har ni en uttalad målsättning?
– Att vinna SM-guld.

Hur stort är avbräcket med Louise Shillgards skada?
– Det är framförallt otroligt tråkigt och tufft för Louise, men är det någon som kommer tillbaka starkare från en sån skada så är det hon! Men självklart är det ett avbräck, Lousie besitter mycket kunskap och kvalitéer som inte går att ersätta. Nu har vi andra spelare som har fått kliva in och ta större ansvar i och med detta.

Hemmakvartsfinal helgen den 14-16 februari. Vad kan man förvänta sig om man kommer och ser matchen?
– En offensiv futsal med mycket glädje, finesser och mål. Vi hoppas att många kommer och stöttar oss på vår resa mot guldet!
 

Djurgårdens futsalansvarige, David Bergqvist om läget i truppen inför slutspelet: 

– Vår viktiga offensiva spelare Louise Shillgard, som även är landslagsspelare i futsal, åkte på en korsbandsskada i seriefinalen mot Järla och är borta resten av säsongen. Vi stärker därför upp inför slutspelet med dessa spelare:

Ida Hedstad

Ida har tränat och spelat sporadiskt med oss i en månad nu. Hon spelade alla matcher förra säsongen valde att inte fortsätta i höstas då det inte hanns med vid sidan om jobbet. Nu är hon igång för fullt och har stått för tre mål och fem assist på två matcher. Ida har även representerat futsallandslaget.

Cassandra Larsson

Cassandra var en tongivande spelare föra säsongen. Men mångsidigt talangfull som hon är spelade hon istället för Djurgårdens fotbollslag 2019 och dessutom spelar hon i F02-landslaget. Nu har Cassi gått till Bollstanäs och då öppnade det upp för futsal igen.

Annika Kukkanen

Djurgårdsikonen Annika bor och arbetar i norra Sverige. Initialt kommer hon ner och medverkar i en cup vi spelar i Nyköping till helgen. Sedan får vi se hur vi kan lösa träningar och slutspelsmatcherna på bästa sätt.

Josefin Nordi

Josefin har meriter från Norrettan och har just anslutit till oss. Hon har studerat i Linköping men är nu tillbaka i Stockholm. Hon gjorde sin första träning igår och blir ett bra tillskott för oss.

Jennifer Egelryd är gravid och kommer inte spela mer för oss denna säsong.
 

Följ gärna våra futsal-lag på Instagram: @diffutsal

Senaste nytt
Fler nyheter