Banda på gång igen

En lång väntan är över för Emmanuel Banda som nu tränar för fullt och hoppas på att kunna vara redo för söndagens derby mot AIK.

Den 19 augusti 18 minuter in i Champions League-kvalet mot Ferencvaros fick Emmanuel Banda kliva av efter att ha fått en smäll över foten och sedan dess har det varit en lång och tuff rehab för Djurgårdens zambiske mittfältare.  

Men nu ljusnar det för Banda som är igång med laget sedan förra veckan och genomförde en dynamisk träning med laget i både sol och hagel ute på Kaknäs under onsdagen.
– Det känns väldigt bra just nu. Det har varit två tuffa månader men nu kör jag på med full träning och självförtroendet är gott. Foten känns bra och även kroppen i övrigt så nu måste jag träna hårt för att komma ikapp fysiskt och konditionsmässigt. Det känns som att jag närmar mig maxnivån, berättar Emmanuel som var med och nosade på en plats i truppen mot Falkenberg i helgen.
– Jag var med i truppen som nittonde man nu senast så nu jobbar jag och pushar på för att kunna vara en del av truppen på söndag mot AIK. Kanske till och med få några minuter på planen? Vi får se…

Ett derby som blir laddat och betydelsefullt av flera skäl.
– Det blir en väldigt rolig match och det gör mig ännu mer beslutsam att kämpa hårt för att kunna vara tillgänglig för spel. En mycket viktig match för oss som vi måste vinna, dels för att det är derby och dels för att vi behöver vi plocka poäng för att kunna slåss om Europa-platserna i toppen. Så vi måste vara väldigt fokuserade, säger Banda som är optimistisk inför chanserna att landa på en topp-3-placering.
– Jag tror och hoppas att vi kommer att vara på Europa-plats efter sista omgången. Vi har fyra matcher kvar nu och det blir tuffa matcher hela vägen, som till exempel Kalmar som kämpar för att hänga kvar och lär bli svåra. Vi måste gå in med samma inställning och spel som mot Malmö, Häcken och Sirius i de här fyra sista matcherna för att kunna fixa det. Alla i och kring laget vet vad som krävs nu så vi ska gå för fullt nu för att ta maximalt med poäng och vi börjar med hårt jobb på söndag.

…och kanske får vi se dig på planen?
– Ja, jag hoppas det. Får jag chansen kommer jag att göra allt jag kan för att ta den.

Senaste nytt
Fler nyheter