Bister förlust mot Norrköping

Djurgården hamnade i brygga efter tvåmålsunderläge mot Peking och även om Emir Kujovics reducering gav hopp kom DIF inte ikapp.

Laget

Det var en förändring i startelvan jämför med matchen mot Cluj där defensiven var intakt med Aslak Witry, Jacob Une Larsson, Jonathan Augustinsson och Elliot Käck med PK Bråtveit mellan stolparna.

På mittfältet var det fortsatt förtroende för Curtis Edwards, Fredrik Ulvestad och Jesper Karlström medan Magnus Eriksson återfanns på topp där Jonathan Ring kom in på kanten med Haris Radetinac på andra sidan.

Första halvlek

Det var tätt på given med bara två dagar mellan Europa League-kvalet och avsparken på ett höstsoligt Tele2 Arena. På andra sidan väntade ett IFK Norrköping på väg uppåt formmässigt och i potten låg viktiga poäng i kampen om topplaceringarna.

Tempot var högt från start med några inledande fina offensiva DIF-intentioner men därefter kom en riktigt kalldusch när Linus Wahlqvist gick på skott från distans i fjärde minuten. Avslutet styrde lätt via en nicktouch och PK Bråtveit lyckades inte mota bollen, 0-1 och omedelbar uppförsbacke för Djurgården.

Bara att kavla upp och börja jaga kvittering men Norrköping var fortsatt offensiva och skapade ett visst tryck under första kvarten. För Djurgårdens del blev det en hel del framstötar via högerkanten där Haris Radetinac var pigg och aktiv men de riktigt hotande inläggen kom inte.

Även om DIF inte skapade högkaratiga chanser skapades det i alla fall en hel del fasta situationer men de oroade inte Pekingförsvaret alltför mycket. På andra planhalvan satte sedan Sead Haksabanovic Bråtvetit på prov med ett tungt skott.

Med halvtimmen spelad hade Djurgården fortfarande inte grävt fram någon riktigt vass chans mot en kompakt Norrköping-defensiv. Men i 32:a var det farligt när Radetinacs lyftning till en helt fristående Witry rensades i sista stund. Djurgården hade greppet om matchen nu och Jonathan Rings vänsterkanon tvingade Isak Pettersson till en vass räddning. Den efterföljande hörnan blev också småfarlig med ett fint skottläge för Jesper Karlström som tyvärr inte fick ren träff.

En bra period av DIF som dock inte kunde omsätta det i chanser och Haris Radetinac summerade halvleken för Dplay på följande sätt:
– Vi har mycket boll men vi kommer inte till några riktigt farliga chanser. De sitter långt ner med sitt 4-5-1 så vi måste hitta ytorna mellan mittfält och backlinje. Få in insticken lite mer för det känns rätt stängt och det blir ju så när man släpper in ett tidigt mål.

Andra halvlek

Kim Bergstrand ville se höjd kvalitet i passnings- och inläggspelet under andra halvlek men blev inte bönhörd där de första fem minuterna fortsatte som förut med mycket blårandigt bollinnehav men få lägen. Men en hyfsat farlig nick från Ring kom i alla fall i 51:a minuten efter ett välavvägt inlägg från Fredrik Ulvestad. 

Djurgården jagade öppningar men det var gästerna som skulle hitta dem när Christoffer Nyman löpte sig fri i 57:e minuten och rullade in Norrköpings andra mål för kvällen. Det såg ut att bli ridå ner i anfallet  efter när Peking hade ytterligare en boll i nät som dock dömdes bort för offside.

En halvtimme kvar och två mål att hämta upp där Edward Chilufya och Kalle Holmberg byttes in för att bidra i offensiven. Något som försvårades av ett skickligt bollrullande från gästerna där DIF fick jaga mycket boll, men i 66:e kom ett par lovande sekvenser och Kalle Holmberg fick ett bra läge i boxen även om nicken gick över.

Nya pigga ben byttes in i 72:a minuten där Emir Kujovic kom in tillsammans med Nicklas Bärkroth som gjorde efterlängtad comeback efter en längre frånvaro. Kujovic annonserade sin närvaro direkt med en nick strax över och med kvarten kvar fanns inget annat alternativ än att kicka igång en forcering.

Dubbelbytet skulle visa sig ge effekt när Nicklas Bärkroth satte full fart framåt och sökte Emir Kujovic i boxen. Bollen nådde också fram, via en Peking-försvarare, och Kujo tryckte in reduceringen och skänkte hopp om poäng med tolv minuter kvar av matchen.

DIF fortsatte att ösa på och skapade en del möjligheter där Chilufya var nära att bryta sig igenom. Men Sead Haksabanovic stack emellan i DIF-pressen och tvingade Bråtveit till en fin räddning med ett tungt skott. 

Nästa läge fick Fredrik Ulvestad vars hörnnick tyvärr gick utanför och DIF jagade vidare fram tills tre övertidsminuter kom upp på tavlan. De rann dock iväg med mest trassligt spel och ständiga spelavbrott och till slut gick Victor Wolfs pipa vilket innebär att en bitter förlust var ett faktum.

En riktig sur torsk i något av en sexpoängsmatch i toppstriden där DIF nu tappar mark. 
– Vi låg under i paus och med lite oflyt kunde det varit mer. Vi gör ingen bra första halvlek, vi får inte tag i dem och skapar inte så jättemycket heller. Sedan när de gör sitt andra är det en lång uppförsbacke. Vi får i alla fall in bollen i andra och det ger lite energi. Med lite flyt kunde vi kanske fått in 2-2 men vi förtjänar kanske inte så mycket mer idag heller, summerade målskytten Emir Kujovic för Dplay efter matchen.

Nu blir det i alla fall en hel träningsvecka att bygga upp formen inför söndagens kommande derby mot Hammarby. Ett utmärkt tillfälle att studsa tillbaka.

Senaste nytt
Fler nyheter