DIF-Varberg kan spelas på Stadion

Det lutar åt allsvenskt spel på klassisk mark för herrlaget i höst.

Det blårandiga fotbollsåret blir minst sagt fullmatat med Europaspel och ett allsvenskt uppehåll för EM-slutspel. En arenamässig konsekvens av detta är att Tele2 Arena kommer att vara upptagen på grund av andra evenemang under tilltänkta spelperioden för DIF-Varberg (23-24 september). Det innebär att matchen flyttas till Stockholms Stadion som är vår allsvensk reservarena, detta under förutsättning att arenan godkänns för allsvenskt spel 2020 genom en arenabesiktning av Svenska Fotbollsförbundet.
– Förutsatt att arenan godkänns för spel så får vi spela en allsvensk match på Stockholms Stadion i höst. Det blir härligt att få se en Djurgårdsmatch på Stadion även om vi trivs bra på vår hemmaplan Tele2 Arena. Roligt för våra lite äldre besökare att göra ett återbesök medan de yngre får uppleva en tävlingsmatch på en klassisk arena som med största sannolikhet blir utsåld, säger vd Henrik Berggren om upplägget.

Nuvarande kapacitet på Stadion är drygt 14.000 besökare och flytten innebär att det kommer att dyka upp många frågor om biljetter, placering och övriga faciliteter.
– Vi kommer att kunna ge mer detaljerade svar om allt det här längre fram men det vi kan säga redan nu är att det bästa sättet att försäkra sig om en plats är att skaffa ett säsongskort – då är du garanterad en plats på matchen. Vi har i nuläget sålt över 9500 stycken och placeringen på Stadion av våra säsongskortsinnehavare kommer att ske längre fram när vi vet det exakta antalet. Mer planering kring arrangemanget kommer att ske under våren så fort vi har fått klartecken från arenabesiktningen på att vi kan spela matchen, säger Tomas af Geijerstam som är biljettansvarig.

Även sportsligt så blir det ändrade premisser då en konstgräsmatch byts mot en naturgräsmatch men sportchef Bosse Andersson ser det som positivt.
– Vi är ju den enda allsvenska föreningen i Stockholm som har vår gamla arena kvar så det kommer att vara oerhört speciellt att spela en allsvensk match på Stadion. De förutsättningarna vi får på Stadion, med den gräsmattan som finns, är bland de bästa i Sverige och vi visade förra året att vi är ett väldigt bra gräslag. Så det blir en historisk och härlig fotbollskväll, konstaterar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter