DIFTV: Henrik Berggren lägesrapporterar

Djurgårdens vd sammanfattar hur läget är i verksamheten just nu. 

Det är tuffa tider som råder vilket givetvis också påverkar Djurgården Fotboll. Hälsan sätts självklart i främsta rummet men föreningens ekonomi är också av största vikt. Något som vd Henrik Berggren lägger ner mycket arbete på.
– Det har inte hänt så mycket nytt kring ekonomin på sistone och jag vill åter igen rikta ett stort tack till alla som har varit med och bidragit i den kampanj som vi nu har avslutat. Vi har en god uthållighet men den är inte oändlig. Vi sparar in på allt vi kan och har tagit ut mycket folk i semester. Så småningom kommer vi säkert att fundera kring korttidspermitteringar också.
– Vi ser allting som en process där man börjar med att dra ner på alla kostnader vi kan. Nu märker vi också att arbetsinnehållet blir mindre för vissa och då kan det vara rimligt att diskutera korttidsarbete. Men vi har haft en flytt till ett nytt kansli och det har varit mycket kampanjer så folk har jobbat på ordentligt och alla ska ha en eloge för hur de agerat i dessa svåra tider. På fredag har vi ett nytt styrelsemöte och därefter kommer vi nog att fatta ett beslut.

Styrelsemöten som numera är frekventa med tanke på omständigheterna.
– Vi kör styrelsemöte en gång i veckan nu. Styrelsen behöver vara informerad för de får i sin tur väldigt mycket frågor. Framför allt hände de mycket under de första veckorna av den här krisen. Nu är det lite lugnare i informationsflödet och vi sitter fortfarande och väntar på att den internationella kalendern ska beslutas. Efter det kan vi börja planera för allsvenskt och europeiskt spel men först måste läget bli bättre kring coronasmittan. Det styr ju allt som händer.

Samtidigt undrar många om och när Allsvenskan kan börja igen. Men frågan år komplicerad, enligt Henrik.
– Jag sitter inte och planerar för det men det finns ju folk på SvFF, SEF och EFD som jobbar med de frågorna. Det finns olika scenarion för när det skulle kunna dra igång men det är ingenting man bara rattar ihop på en kvart, utan ett omfattande arbete som man ska ha stor respekt för. 

Men på ungdomssidan rullar det på.
– Där har det också varit en del svåra beslut där det har varit svårt att tolka vad myndigheterna har meddelat. Men det har skett en del förtydliganden så vi kör träning och träningsmatcher med våra ungdomslag. Självklart med alla försiktighetsåtgärder och restriktioner som finns. Sedan är ju tanken att Sanktan ska dra igång till helgen. Sista ordet kanske inte är sagt än men i nuläget är det ändå det beslutet som gäller, summerar Henrik. 

Senaste nytt
Fler nyheter