Företag

DIFTV: Operation för Alexander Abrahamsson

  • Herrar
  • A-lag
  • 21 feb 2020

Det blir en period utan spel för Alexander Abrahamsson vars knäskada kräver operation.

Det blev blandade besked från fysteamet om skadeläget inför matchen mot Dalkurd. Samtidigt som prognoserna var ljusa för både Jesper Karlström och Jonathan Ring fick Alexander Abrahamsson en tyngre prognos.
– Vi hade en förhoppning om att Alexander skulle kunna accelerera i träning men i takt med att han gjort det fick han en reaktion. Det tillsammans med röntgenbilderna gör att vi väljer att operera vilket sker på tisdag och han blir borta i några veckor, konstaterar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

För Alexander själv blir det därmed rehab under ett antal veckor. Ett olyckligt avbrott efter att han haft en fin försäsong. 
– Jag fick en känning på träningslägret i Sydafrika och när jag kom hem så gjorde jag magnetröntgen och fick svar under torsdagen att det är en spricka i menisken. Så det blir operation i nästa vecka. Det är klart att det är extremt tungt, speciellt när man hade förhoppningar att det skulle vara lindrigare. Men det är inte så mycket man kan göra åt det, operation på tisdag och så får vi ta det därifrån. Jag har haft bra stöd från spelarna och tränarna i truppen så det ska nog gå bra, säger Alexander.


 
22 februari, lördag 12:30Tele2 Arena

DjurgårdenDalkurd FF
3-2 (3-1)

Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat