”En stolthet och ära att representera Djurgården”

Emil Berggren från DIF Esport har kvalificerat sig till FIFA 20 Global Series i Paris. 

FIFA-spelaren Emil Berggren (@Berggrinhosa) är inne i ett bra stim just nu. Efter en dramatisk kvalificering är han en av 32 spelare som kommer göra upp om ära och miljonbelopp när FIFA Global Series har sin fjärde världscupsturnering nere i Paris 21-23 februari.

Det handlar om FUT Champions Cup Stage IV och för urdjurgårdaren Emil innebär turneringen en enorm glädje, både på ett personligt och föreningsmässigt plan.
– Det är en stor stolthet och ära för mig att representera Djurgården eftersom jag har varit supporter så länge jag kan minnas och stått på Sofialäktaren under många års tid. Det känns jättekul att få ta med mig Djurgårdströjan ut i Europa och representera mitt lag och inte bara mig själv. Sedan hoppas jag på att kunna vinna lite pengar både till föreningen och för egen del, berättar Emil.

Det har varit en lång och tuff väg att ta sig hela vägen fram med tanke på den minst sagt skarpa konkurrensen.
– Det är spelare från hela världen som försöker att ta sig till de här turneringarna. De ingår i det som kallas FIFA Global Series där det handlar om sex stycken turneringar under ett år. Det kan jämföras med Grand Slam-turneringarna inom tennis eller golf.
– Totalt sett är det 32 spelare per konsol, dvs Playstation och Xbox, som tar sig till liveturneringen som kommer att spelas i Paris den här gången. Av de 16 allokerade platserna till européer var jag en av dem som tog mig till turneringen på Xbox av ungefär 400 proffs som försökte. Så det är en stor bedrift och en lång process där man spelar matcher online hemifrån. Under de två helgerna spelade jag totalt 17 matcher mot tufft motstånd varav 12 stycken var med förutsättningen att vinna eller försvinna. Men det gick bra trots en rätt stor anspänning.

Att det är ett stort evenemang märks med tanke på den stora publiciteten och prissummorna som gäller.
– EA Sports sänder turneringen i sina egna kanaler och har en stor bevakning med studio och kommentatorer. Eftersom det är i Paris och Europa är den största marknaden för spelet tror och hoppas jag att de kommer att marknadsföra evenemanget väldigt mycket och att det blir många tittare. Prispotten ligger på 200.000 dollar vilket ju är ungefär två miljoner kronor där vinnaren tar hem en halv miljon. Det är även bra prispengar för övriga placeringar och ingen går hem lottlös. Så oavsett hur det går känns det väldigt motiverande att kunna vinna pengar till min förening som jag representerar, dvs Djurgården.

Någon nervositet inför det stora antalet tittare som följer matcherna finns dock inte för Emil som går in i totalt fokus i samband med avspark.
– Det var ju många som tittade när vi spelade i eAllsvenskan under den första säsongen och min erfarenhet där är ju att man blir helt inzonad i matchen. Så det är inget som påverkar mig utan jag är bara fokuserad och insluten i att göra mitt bästa.

Goda nyheter även för Pontus "GGFrolle" Frostvik, assisterande förbundskapten för SvFF eFotboll som är imponerad över Emils prestation.
– Att kvala in till en FUT Champions Cup är otroligt stort. Väldigt få svenskar har lyckats med den bedriften och det visar verkligen att man har nått inte bara den svenska toppen utan även världseliten, säger Pontus och tillägger:
– Emil har haft en otroligt fin utveckling som spelare och bara på senaste året gått från klarhet till klarhet. Inte förvånad dock med tanke på hans hängivenhet till spelet. Försöker alltid utvecklas och gör så genom att vecka ut och vecka in nöta detaljer och Weekend League.. och då inte bara på en konsol utan två! Imponerande och ett stort grattis till Emil!

Läs mer om turneringen och hur du följer @Berggrinhosa på:
https://www.ea.com/sv-se/games/fifa/fifa-20/news/pitch-notes-fifa-20-global-series

Senaste nytt
Fler nyheter