Företag

Dubbla landskampsvinster för Emil Berggren

  • E-sport
  • 22 apr 2020

Drömdebut i de två första landskamperna för Djurgårdens E-sports Emil Berggren.

Under tisdagen gjorde Djurgårdens E-sportspelare Emil Berggren debut som svensk landslagsspelare i FIFA i och med dubbla dubbelmöten mot Norge och Danmark.

– Som stor Djurgårdssupporter och kapten för E-sportlaget är jag naturligtvis väldigt stolt över att kunna bevisa att vi håller yppersta klass både nationellt och internationellt, sa Emil Berggren i en kommentar under tisdagen.

Upplägget var att varje land ställer upp med en E-sportspelare och en spelare från det A-landslag som leds av förbundskapten Janne Andersson. Sveriges representant därifrån var Mattias Svanberg, till vardags hemmahörande i Bologna FC.

De båda spelar en match var mot representanter från Norge och Danmark och sedan slår man ihop resultatet från de två matcherna för att kora en vinnare. Sverige vann båda matcherna, Danmark besegrades med 6-3 och Norge besegrades med 2-1.

Bästa tänkbara debut för Emil alltså! Nya landskamper planeras redan på fredag den 24 april. Motstånd och speltid är ännu inte bestämt, men vi återkommer när vi fått information från förbundet om detta.. Du kommer att kunna se matcherna på SvFF E-fotbolls Youtube-kanal här!

Senaste nyheter

Relaterat