Haris Radetinac: "Favoritramsa? Hey Jude"

Haris Radetinac om fysträning, förberedelserna inför 2020, och ramsorna som sjöngs i omklädningsrummet under dokumentärserien SISTA 10.

Haris gör sin åttonde raka säsong i Djurgården och är en av de spelare som varit i klubben längst i den nuvarande truppen. Till skillnad från tidigare år när det varit en större omsättning på spelare ut och in är det bara Kalle Holmberg som är ny i truppen inför säsongen. Det, tillsammans med att försäsongen ännu är ung, gör att det hittills bara stått fotboll på det gemensamma schemat med laget. De gemensamma aktiviteterna för att komma samman som grupp kommer längre fram, till exempel under lägret i Sydafrika.

– Det har ju varit fler nyförvärv tidigare år medan det bara är ett den här säsongen så vi har inte gjort något speciellt ännu. Men Kalle spelar ju padel också så vi får spela här snart framöver.

Även tränarparet är ju intakt sedan förra säsongen.

– Jag tycker det känns som att vi är längre fram i år än vi var vid samma period förra året. Det är många spelare som är kvar och vi och tränarna känner varandra och vet vad vi ska göra. Det gör att vi som grupp är längre fram i år.

Försäsong innebär mycket fysträning. Hur tråkigt är det?
– Jag tror ingen gillar fysträning. Allt utan boll är tråkigt, allt med boll är roligt.

Kan man göra fysträning roligt?
– Ja, jag tycker att tränarna gör det, vi kör mycket fys med boll. Det är inte mycket vi kör utan boll, det är bara då och då.

Hur tillbringar du en helg som ledig nu jämfört med under säsong när det ofta är match?
– Man ha mer tid till att umgås med familjen och för egen del passar vi på att åka till Östergötland och träffa min familj, det hinner jag inte så mycket under säsongen.

Under SISTA 10 fick vi se er sjunga flera ramsor i omklädningsrummet, vad snappar du upp dom?
– Det kommer av sig självt, man hör dom ofta och de sätter sig. De man inte kunde riktigt fick man lyssna lite på de andra och så lärde man sig snabbt. Det bara kom av sig själv och det var det som var roligt, att vi inte hade planerat något.

Har du en favoritramsa?
– Många! Men Djurgårdsramsan till Hey Jude är riktigt bra.

"Radetinac Järnkaminer" då?
– Haha…nej Hey Jude är favoriten.

Om du inte har sett – eller vill se om – succéserien SISTA 10 hittar du den här.

Senaste nytt
Fler nyheter