Inför Djurgården - AIK

Derbydags på söndag när AIK gästar Tele2 Arena. Här hittar du förutsättningarna och reflektioner från Thomas Lagerlöf.

DJURGÅRDEN - AIK
Söndag 8 november 14:30, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Truppstatus

– Edward Chilufya, Jesper Nyhom, PK Bråtveit och Alexander Abrahamsson är de spelare som inte tillgängliga för spel, meddelar Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Lite grus i maskineriet mot Falkenberg efter tre raka segrar innan dess. Dags att kliva in på vinnarspåret igen.
  • Derby plus extremt viktiga poäng på spel i toppstriden. En minst sagt betydelsefull match som väntar.
  • Emmanuel Banda har kommit igång i full träning efter sin långa rehab. Redo för spel igen på söndag?
  • Aslak Witry klev av under uppvärmningen senast mot Falkenberg men är tillbaka i truppen inför match.
  • Matchen visas på Dplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi har hunnit tugga i oss besvikelsen efter Falkenberg och haft några bra träningar. Så det känns positivt inför derbyt och det är ju fördelen med fotboll att efter ett dåligt resultat så kommer det nya matcher där man får chansen att gå ut och göra det bättre. Dessutom är det fler och fler spelare som är på gång igen och med i träning nu och även om kanske någon eller några av dem inte är tillgänglig för matchen så ger det bättre energi på planen, berättar Tolle som går in med en seger i ryggen från senaste derbyt mot AIK.
– Alla segrar ger ju självförtroende så det finns ju inget negativt i att vi vann det förra derbyt. Samtidigt blir det här ju väldigt annorlunda mot det förra derbyt som spelades på en dålig matta på Friends och jämfört med matchen sist mot Falkenberg som spelades i full storm på en studsig gräsplan. Även om det blåser på söndag så är det ju högre läktare på Tele2 Arena och det brukar vara bra förutsättningar oavsett väder och vind där mattan kommer att vara mycket snabbare. Så ambitionen är ju att vi ska kunna dra upp tempot betydligt mer än vi klarade av nere i Falkenberg.

Om AIK

  • På tionde plats i tabellen med 35 poäng.
  • Stark formkurva, men fortfarande svag offensiv där AIK är näst sämst i serien sett till gjorda mål.
  • Senast lagen möttes vann DIF med 1-0. 

Thomas Lagerlöf om AIK
– De har haft tränarbyte och ombyggnation av både trupp och spelfilosofi. Det blev några tunga nyförvärv i somras och sedan har de gått tillbaka till det som har varit AIK:s styrka de senaste åren: kompetenta fotbollspelare och fokus på försvarsspel. Nu har de satt de grunderna och det har gett dem ordentlig utdelning resultatmässigt. Även om formationen inte riktigt är samma som Rikard Norling körde säsongerna innan, där de nu spelar fembackslinje bara någon enstaka gång, så är grunderna ganska lika med prioritet på försvar och stabilitet. De har ju varit väldigt bra på att plocka poäng på slutet, även om spelet inte ser fantastiskt ut, så det kommer att bli en tuff match för oss så klart. Men det är självklart inget oslagbart fotbollslag som vi möter.


Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter