Inför Djurgården - IFK Norrköping

Viktiga poäng på spel i toppstriden när Peking gästar Tele2 Arena på söndag.

DJURGÅRDEN - IFK NORRKÖPING 
Söndag 27 september 17:30, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

 

Truppstatus

Erik Berg, Jesper Nyholm, Emmanuel Banda och Alexander Abrahamsson är inte uttagningsbara och därmed inte med i matchtruppen.

Spaningar 

  • Stark insats mot Cluj även om det inte räckte ända fram. Bra spelmässig boost inför Peking.
  • Tre allsvenska kryss för DIF på de fyra senaste matcherna, dags för en trea och lite stolpe in?
  • Sju gula kort för Jesper Karlström som missar derbyt mot Hammarby vid ytterligare ett mot Norrköping.
  • Matchen visas på Dplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi får ta avstamp i prestationen mot Cluj och bygga vidare på den, det är ett bra lag som vi möter och vi står upp väldigt bra i alla delar av spelet. Så vi fortsätter därifrån där jag tycker att alla spelarna på planen gör det väldigt bra och vi sitter även ihop bra lagmässigt nästan hela matchen. Gör vi sådana insatser i de matcher som är kvar i Allsvenskan borde det bli många bra resultat, berättar ”Tolle” som siktar på låg belastning för laget med tanke på spelschemat.
– Det blir väldigt lätt träning för att få tillbaka så mycket energi som möjligt till på söndag. Sedan blir det lite mer luft i schemat framöver, men nu på söndag tänker vi energibesparande för att skallar och ben ska vara i bra slag tills dess.


Om IFK Norrköping

  • Rivstartade serien men har tappat momentum sedan dess med glesare poängskörd.
  • Har precis som DIF fem poäng på de fyra senaste allsvenska matcherna.
  • Christoffer Nyman toppar den allsvenska skytteligan med 11 mål.
  • Målgladaste laget i serien med 43 gjorda mål men har också 31 insläppta.

Thomas Lagerlöf om IFK Norrköping
– De var ju väldigt bra i inledningen av serien och gick som tåget. De fick kanske med sig något extra resultat då och sedan hade de en sämre period med matcher där de fick lite motstuds och några resultat emot sig, trots att de gjorde i stort sett lika bra prestationer som under inledningen. Nu verkar de ha studsat tillbaka lite och vann nere i Kalmar utan att briljera men ändå stabilt. Efter det var det en riktigt bra fotbollsmatch mellan två bra lag när de mötte Malmö FF.  Så det känns som att Norrköping är på uppåtgående, säger Tolle som räknar med att få se ett utvilat Peking med samma formation som under starten av Allsvenskan. 
– De har haft en hel träningsvecka på sig så de kommer att vara väl förberedda. Spelmässigt så känns det som att de är tillbaka där de har varit större delen av säsongen. Det laborerades med lite olika uppställningar och taktiska drag i några matcher när det gick emot. Men nu känner man igen dem spelmässigt som det sett ut i grundspelet under de senaste matcherna. De har ju många individuellt skickliga spelare och ett väldigt bra passningsspel så det kommer bli något att bita i för oss.


Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter