Inför Djurgården - Kalmar

Småländskt besök på Tele2 Arena när Djurgården jagar välbehövliga poäng på söndag.

DJURGÅRDEN - KALMAR
Sönddag 28 juni 14.30, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Fysteamet om truppstatus

– Alexander Abrahamsson är inte aktuell för spel och Jesper Nyholm är igång med träning och där utvärderar vi kontinuerligt. Så ligger vi till just nu, summerade naprapat Christian Andersson efter torsdagens träning.
 

Spaningar 

  • Motig start på säsongen med två förluster på tre matcher. Dags att kliva fram och plocka en trepoängare på söndag?
  • En hel del rotation i elvan så här långt. Blir det nytt tweakande av startelvan mot KFF?
  • Nicklas Bärkroth har sett pigg ut i de senaste matcherna, får vi se fortsatt utmanande på vänsterkanten från hans del?
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det är bra för oss att få känna på värmen under träningarna och det lär bli lika varmt till helgen också. Det tar på spelarna och man ser det på nivån när vi tränade tufft under torsdagen. Men jag tycker att vi är på väg uppåt, svagt men ändå en tydlig pil uppåt. Även om resultatet inte var vad vi önskade sist så tycker jag ändå att det finns delar som vi kan ta med oss. Det är inte så långt ifrån att vi är homogena, vi har varit ”nästan” i alla delar av spelet. Vi hade väl perioder förra året också där det var så men då vi ändå var tillräckligt strukturerade och stabila för att ta poäng. Så det är dit vi måste komma till en grundnivå som gör att även om det hackar lite så tar man poäng.

Vilka delar måste snäppas upp?
– Det är tyvärr i alla bitar. Vi är nästan bra i vårt låga försvarsspel, vi är nästan bra i vårt presspel, vi är nästan bra i vårt passningsspel. Det som definitiv inte varit bra har varit när vi kommer till bra lägen och målchanser där vi har haft för dålig kvalitet. Men det är som sagt för mycket ”nästan” som att vi nästan kommer ut med bollen i närkamperna. Vi har pratat en del om hur vi ska hantera vissa situationer och fördela arbetet mer rättvist bland spelarna. Våra innermittfältare Jesper Karlström och Fredrik Ulvestad har fått ta för stort ansvar medan vissa andra har sprungit betydligt mindre.

Om Kalmar FF

  • Nanne Bergstrand är tillbaka vid rodret igen vilket har haft en positiv effekt.
  • Två raka segrar mot Helsingborg och Falkenberg efter en inledande förlust mot IFK Norrköping.
  • Stark defensiv form med två raka nollor bakåt.

Kim Bergstrand om Kalmar FF: 
– Ett lag som man förväntat sig mycket av senaste åren och jag tycker att de har haft en väldigt intressant spelartrupp. Dels rutinerade klasspelare i form av Elm och Romario med flera, men de har också en väl fungerande akademi med många unga duktiga spelare. De har inte riktigt fått ihop det tidigare och det har visserligen bara gått tre matcher - och man ska inte dra för stora växlar av det - men det märks att Nanne Bergstrand är duktig på att organisera lag och att få folk att utföra sina roller väl. De har en välorganiserad 3- eller 5-backslinje, vad man nu vill kalla det, och de gjorde inte världens supermatch mot Falkenberg men Kalmar var stabilare och lyckades vinna på det, säger Kim som fick känna på en tight KFF-defensiv redan förra säsongen.
– Inte minst förra året fick vi kriga på länge för att få hål på dem i båda matcherna och man kan nog förvänta sig något liknande på söndag.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter