Inför Djurgården - Sirius

Sirius gästar Tele2 Arena på lördag då DIF jagar en ny trepoängare.

DJURGÅRDEN - SIRIUS
Lördag 24 oktober 15:00, Tele2 Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

 

Truppstatus

Jesper Nyholm, Erik Berg, Emmanuel Banda och Alexander Abrahamsson är inte aktuella för spel, enligt Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Den makalösa vändningen mot Malmö FF ger skön boost inför matchen.
  • Fina formbesked från Kalle Holmberg och Edward Chilufya senast spetsar till konkurrensen i elvan.
  • Kul att se Erik Berg, Emmanuel Banda och Emir Kujovic vara tillbaka i lättare träning igen under torsdagen.
  • Sju gula kort för Jesper Karlström och tre för Haris Radetinac gör att de missar nästa match vid ytterligare en varning.
  • Matchen visas på Dplay - har du inte abonnemang kan du klicka här för erbjudande om att skaffa Dplay Total för halva priset i 6 månader så får DIF en bra slant i kickback. 

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det är klart att det är en positiv känsla efter avslutningen sist mot Malmö FF. Väldigt många längtade efter att få hem tre poäng och att dessutom göra det på det viset, det bygger ju lagmoral. Vi får betalt för mycket av det vi pratat om; att löpa förbi bollhållare mer och vara bättre på att fylla på i boxen där vi ska ha rörelse i straffområdet, säger Tolle som kunde glädja sig åt god närvaro under torsdagsträningen.
– Jesper Nyholm spelade ju matchen sist och vi får se hur lång tid det tar att få honom hundra igen. Men Erik Berg, Emmanuel Banda och Emir Kujovic var med och körde lite grann i första bolldelen så det är trevligt att vi får tillbaka folk ute på planen, även om alla inte är 90-minutersspelare än. Men det ger energi att så många som möjligt är med under träningen.

Om Sirius

  • På sjunde plats i tabellen, en poäng efter Djurgården.
  • Stefano Vecchia är uppe i 11 allvenska mål och är därmed delad tvåa i skytteligan.
  • När lagen möttes i premiären vann DIF med 2-0.

Thomas Lagerlöf om Sirius
– Vi vet ju vad som väntar. I mitt tycke allsvenskans kanske bästa lag från eget straffområde och uppåt. Hade de varit lite bättre i sitt eget straffområde tror jag att de hade haft lika många poäng som Malmö FF vid det här laget, de har ju tappat ganska mycket poäng på enkla mål sent i matcher. Samtidigt beror ju det på balansen i deras lag och deras sätt att spela, hade de inte tagit riskerna hade de inte varit lika bra framåt.
​– Sedan är de väldigt bra i speluppbyggnaden, anfallsspelet och deras höga försvarsspel. Ett fantastiskt bra presspel, de springer otroligt mycket och synkat. Så all cred till Henrik Rydström som gjort ett väldigt bra jobb för att åstadkomma det. Det kommer att bli tufft för oss och vi vill inte att matchen blir på Sirius villkor, då kan de slå alla lag i serien. Så vi måste se till att matchen blir på våra villkor.


Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter