Inför Elfsborg - Djurgården

DIF beger sig till Borås Arena för att jaga en ny trepoängare på söndag.

ELFSBORG - DJURGÅRDEN
Söndag 19 juli 17.30, Borås Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

 

Fysteamet om truppstatus

– Icke aktuella spelare är Edward Chilufya, Alexander Abrahamsson och Nicklas Bärkroth, säger Djurgårdens naprapat Christian Andersson.
 

Spaningar 

  • Två raka segrar och skön medvind. Fortsatt poängskörd på Borås Arena?
  • Delad allsvensk skytteligaledning för Fredrik Ulvestad. Kommer sjätte målet mot Elfsborg?
  • Jesper Karlström är fortfarande en varning ifrån avstängning medan Erik Berg och Jacob Une Larsson ligger på två varningar var. Vi hoppas på en låg frekvens av gula kort på söndag.
  • Matchen visas på dplay - klicka på följande länk för att skaffa ett abonnemang så gynnar det DIF Fotboll.

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– För vår del handlar det om att fortsätta från där vi varit i de två sista matcherna. Efter den svaga andra halvleken mot Helsingborg så startade vi om mot Blåvitt och tog steg framåt. Sedan tog vi ytterligare steg framåt mot Falkenberg där vi började hitta mer rätt i presspelet och vår speluppbyggnad. Få till variationen i spelet när vi spelar kort, långt, brett och i djupled där vi får motståndarna att tappa positioner och möjlighet att skapa mycket målchanser, vilket vi såg både mot Göteborg och Falkenberg. Dessutom ger det oss en större möjlighet att vinna tillbaka bollen snabbt om man får motståndarna ur sina positioner. Så vi ska fortsätta ha det tempot, hålla lågan brinnande och snäppa upp det ett hack till, säger ”Tolle” som tycker att spelarna är i gott fysiskt skick trots det täta spelschemat.
– Det känns som att det finns bra med energi kvar. Det är ju tight med matcher men än så länge känns det piggt hos dem som spelat mycket samtidigt som de som inte fått lika mycket speltid är på tårna och vill vara med och bidra. 

Om Elfsborg

  • Åkte på en rejäl förlust senast mot BK Häcken som vann med 6-0.
  • På sjunde plats i tabellen men på samma poäng som DIF.
  • Per Frick är lagets bästa målskytt i Allsvenskan med två fullträffar så här långt.

Thomas Lagerlöf om Elfsborg: 
– En match är ju ingen formsvacka om man ser till resultatet mot Häcken. Det är sånt som kan hända och speciellt med det här täta matchandet. Nu var Häcken bättre i den matchen men det rann iväg lite snabbt. Fast jag tycker att det är en stor skillnad på Elfsborg jämfört med de tidigare åren med Thelin. Mycket känns igen men de löper betydligt mer och pressar mycket hårdare. De har pressat väldigt hårt i sina matcher och sedan är det klart att det blev jobbigt mot Häcken när man är i underläge och har spelat mycket matcher på kort tid, men vanligtvis gör Elfsborg det väldigt bra och det är den biten som de förbättrat mest. Sedan är de fortfarande väldigt bra i sina omställningar där de har snabba spelare, förklarar ”Tolle” som vet vad som krävs för att lyckas mot Elfsborg.
– Kan vi lösa deras förstapress ska de nog kunna passa oss bra men klarar vi inte av det kommer vi att få det jobbigt. Men vi hoppas kunna utnyttja de svagheter de sitter inne på, för de finns där precis som det gör för alla lag.


Visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter