Inför fortsättningen av Svenska Cupen

• 24 feb 2020

Dubbla segrar för Djurgården i helgen sätter oss i fina utgångslägen inför fortsättningen av Svenska Cupen.

Det var en besvärlig blåst och ett ruskigt regn som ramade in matchen på Skytteholms IP där AIK stod för motståndet i Svenska Cupens inledande gruppspelsmatch. När AIK tog ledningen och kort därefter hade ett skott i ribban rimmade vädret med känslan i matchen, men det skulle snart vända.

Olivia Schough kvitterade på straff innan AIK återigen tog ledningen, men Djurgården kom tillbaka till 2-2 genom inhoppande Linda Motlhalo och därefter gjorde de båda Djurgården-målskyttarna varsitt mål till. En rättvis seger med 4-2 i derbyt, tillika årets första tävlingsmatch, ger oss ett fint utgångsläge under fortsättningen av Svenska Cupen-gruppen där även Eskilstuna och Umeå ingår och där Eskilstuna vann med 1-0 tidigare under lördagen.

Läs matchrapporten och se intervjuer från efter matchen här.

Damernas matcher i Svenska Cupen:

AIK – Djurgården 2-4, Skytteholm, Söndag 22 februari 16:00
Djurgården – Umeå IK, Stadshagen, Lördag 14 mars 15:00
Eskilstuna United – Djurgården, Tunavallen, Söndag 22 mars 15:00

Trots den ovanliga avsparkstiden 12:30 under lördagen tog sig drygt 7 000 Djurgårdare till Tele2 Arena för att se herrarna inleda tävlingssåsongen mot Dalkurd i Svenska Cupens första gruppspelsomgång. Efter 31 minuter stod det 3-0 efter dubbla mål av Emir Kujovic och ett mål av Kalle Holmberg. Första halvlek kändes kontrollerad även om en reducering kom i den 43:e minuten.

Andra halvlek blev en delvis annan historia än den första och Dalkurd reducerade än en gång. 3-2 kom i den 78:e minuten och den sista kvarten blev onödigt spännande. Men tre poäng bärgades på Tele2 Arena och i den andra gruppspelsmatchen bortaslog Mjällby Sandviken med 3-1.