Gruppspel i Svenska Cupen säkrat efter vinst mot Boo FF

• 29 sep 2021

Vinst mot Boo FF med 5-0 innebär säkrat spel i Svenska Cupens gruppspel i vår. Tvåmålsskytt blev Hanna Stokki.

Vi begav oss till Boovallen under onsdagskvällen för ett avgörande möte med Boo FF om vilket av lagen som skulle gå segrande ur matchen och därmed vara kvalificerade för vårens gruppspel i Svenska Cupen.

Boo FF spelar i division 1 Södra Svealand där de ligger på tredje plats med seriens bästa defensiv – 22 insläppta mål på 16 matcher.

Daniela Zamora och Sheila van den Bulk vilades, och Hayley Dowd och Fanny Lång var inte uttagningsbara i truppen på grund av känningar. En kvartett spelare borta alltså, men på plus-listan var Portia Boakye åter uttagningsbar efter att ha avtjänat avstängningen hon ådrog sig mot Linköping. Även Tilde Lindwall var med i laget igen efter att hon hoppade in i derbyt mot Hammarby i helgen efter en lång tids skadefrånvaro.

Startelvan hittar du i den blå rutan intill den här artikeln.

Ett beslutsamt Djurgården tog tag i taktpinnen direkt, och tränare Magnus Pålssons ord inför matchen om att det bara var seger som krävdes tycktes ha eliminerat alla inslag av eventuell underskattning som kan smyga sig in. Bollinnehavet tillhörde oss direkt och det var mestadels på kanterna vi kom förbi och hotade Boo.

Boo stack upp på ett par kontringar men utan att komma till några farligheter och med en kvart spelad hade vi ännu inte släppt till något avslut på eget mål.

Desto giftigare framåt från vårt håll, men Boo var samlade och försvarade bra. Våra avslut som var närmast att resultera kom från distans, och i den 23:e minuten var Linda Motlhalo nära att ge oss ledningen men bollen gick precis utanför.

Målet kom istället i den 31:a minuten på en hörna som förvaltades på bästa sätt när Ellen Andersson gjorde matchens första mål från nära håll. Skönt att få hål på målvakten Emma Lundberg som hade gjort några fina räddningar dittills och hade spelat in sig i matchen.

Vårt kraftiga spelövertag fortsatte, men försvaret var svårforcerat och känslan var att det skulle krävas tålamod och metodik för att få det där andra-målet som skulle ge lite arbetsro.

Vi fortsatte att anfalla mycket via kanterna och Julia Walentowicz var ofta inblandad i uppspelen och hade mycket boll men halvleken slutade 1-0 till oss.

Ett byte genomfördes i halvtid när Tilde Lindwall ersatte Linda Motlhalo. I övrigt var det samma spelare som startade matchen som klev ut inför de cirka 1100 åskådarna.

Vi fortsatte att styra spelet och 10 minuter in i halvleken kom äntligen 2-0 genom Hanna Stokki som fick en pass snett inåt bakåt och avslutade distinkt från ganska nära håll.

Kylan började dra in på åskådarplats men på planen hölls ångan uppe och Djurgårdens spelövertag började synas hos hemmalaget nu som fick allt jobbigare att flytta över och ligga tätt på våra spelare i försvaret.

I den 68:e minuten kom så också 3-0. Återigen Hanna Stokki men denna gången på nick efter ett inlägg från vänster.

Boo FF genomförde ett trippelbyte i den 77:e minuten och fick in friska ben på planen i jakten på en reducering. Och deras farligaste målchans dittills kom i den 79:e minuten på en omställning där anfallaren fick ett bra läge för avslut men avslutade över målramen.

Tilde Lindwall, Djurgårdaren sedan barnsben som gjorde comeback efter skada när hon byttes in mot Hammarby i lördags byttes ju in i halvtid i dagens match, och i den 90:e minuten fick hon även göra mål när hon tryckte in 4-0 vid första stolpen efter ett inspel.

Bara minuten senare var det dags för 5-0 genom Hanna Ekengren och känslan att Boo FF blev allt tröttare ju länge matchen med visades vara sann och gav utslag på resultattavlan. De hade några farliga chanser vid ställningen 3-0 men förvaltade inte chanserna och fick alltså istället se siffrorna springa iväg mot slutet.

Vi vann matchen med 5-0 och är därmed klara för vårens gruppspel i Svenska Cupen!

29 september, onsdag 18:45Boovallen