Inför Mjällby - Djurgården

Två omgångar kvar och kampen om Europaplatserna går in i slutfasen när blåränderna gästar Strandvallen.

MJÄLLBY - DJURGÅRDEN 
Söndag 29 november 17:30, Strandvallen (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.
 

Truppstatus

– Aslak Witry och Alaexander Abrahamsson är inte tillgängliga för spel, enligt Djurgårdens naprapat Christian Andersson.

Spaningar 

  • Bra förutsättningar för att knipa en Europaplats inför de två sista omgångarna där DIF nu ligger trea i tabellen, två plusmål före Häcken på samma poäng.
  • Två raka segrar mot Sollentuna och Kalmar ger medvind inför en tuff utmaning på Strandvallen där Mjällby har vunnit sina fyra senaste allsvenska hemmamatcher.
  • Fredrik Ulvestad är tillbaka efter avstängning.
  • Glädjande att se att Jesper Nyholm fanns med i träning under torsdagen.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Efter landslagsuppehållet var det ju fyra matcher kvar med Sollentuna i cupen plus de tre sista i Allsvenskan och vi har ju vetat om att vi behöver vinna allihopa om vi ska ha en chans att få en rolig säsong nästa år. Mjällby på bortaplan är den på papperet tuffaste av de matcherna. Mot Kalmar och Sollentuna gjorde vi fokuserade och bra insatser som räckte till seger, men Mjällby är bättre. Dessutom är det en tuffare plan att spela på där nere, mjukare och långsammare även om det sägs att den ska vara bra för årstiden. Men den lär vara tungsprungen och fotbollen lite långsammare så det kommer att krävas en riktigt bra prestation av oss. Utöver det brukar även vinden vara en faktor på Strandvallen så de yttre förutsättningarna kommer säkert vara tuffa men framför allt är Mjällby ett väldigt bra fotbollslag, säger Tolle som kunde glädja sig åt hög närvaro under torsdagsträningen.
– Det är kul att vi fått tillbaka lite spelare och vi hade mycket folk ute på planen, det bådar gott inför söndagen.


Om Mjällby

  • På sjunde plats med 41 poäng, fyra efter Djurgården.
  • Jesper Gustavsson är avstängd.
  • Moses Ogbu är lagets bästa målskytt med 13 fullträffar så här långt.

Thomas Lagerlöf om Mjällby
– Ett riktigt bra lag. De har offensiv spets, snabba offensiva omställningar och är extremt välorganiserade och trygga i sitt låga försvarsspel, de kan ju stå en hel match och titta på motståndarna. Så gör man inte bra saker kommer man inte att skapa några målchanser, utan där krävs det fart och initiativ för att flytta på deras spelare. Vi kommer att behöva tydligt fokus med bra balans så att vi inte går bort oss och bjuder på omställningar och sedan kommer det att krävas spets, rörelse och offensiva löpningar för att kunna skapa målchanser mot dem, säger Tolle som även poängterar den individuella skickligheten i motståndarlaget.
– De har fler riktigt bra spelare med fart på kanterna och David Löfqvist har varit väldigt bra, framför allt offensivt. Moses Ogbu och Jacob Bergström fixar övergångar och sedan får de Löfqvist rättvänd med bollen och han slår nästan alltid bra offensiva passningar. Även Besard Sabovic har varit väldigt nyttig för dem också och de har många skickliga spelare utöver dem.

Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter