Inför Östersund - Djurgården

DIF beger sig norröver i jakten på viktiga poäng i toppstriden.

ÖSTERSUND - DJURGÅRDEN 
Söndag 20 september 14:30, Jämtkraft Arena (spelas utan publik)

Beställ matchen på Dplay via denna länk så får Djurgården en bra kickback.

Truppstatus

Erik Berg, Jesper Nyholm, Nicklas Bärkroth, Emmanuel Banda, Alexander Abrahamsson, Fredrik Ulvestad och Haris Radetinac är inte uttagningsbara och därmed inte med i matchtruppen.

Spaningar 

  • Viktig seger bärgad mot Europa FC i Europa League, nu gäller det att snabbt mobilisera om för att jaga viktiga poäng i toppstriden av Allsvenskan.
  • Mittbacksbrist i de två senaste matcherna även om Fredrik Ulvestad har vikarierat med klass. Hur formeras backlinjen på söndag?
  • Inga spelare åker på avstängning vid gult kort men Erik Berg, Jesper Karlström och Elliot Käck är samtliga två varningar ifrån.
  • Matchen visas på Dplay - klicka här för att skaffa ett abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi kommer att ha en bra startelva för att starta matchen men det är ju klart att det är mittbacksfrågan som är den intressanta, där får vi avvakta och se i nuläget. Annars gjorde vi ju en bra match mot Elfsborg till stora delar och är okej i 70 minuter mot Europa FC, så det är väl det som vi får bygga på. Det var ju skönt att vi gick vidare men vi behöver definitivt vara bättre än vad vi var på slutet igår. Vinner man så mår alla generellt sett bra och blir lite lättare i kroppen och knoppen men det måste som sagt se bra ut hela vägen.  

Om Östersund

  • På nionde plats i tabellen med 26 inspelade poäng.
  • Krisstämpel inför säsongen men nye tränaren Amir Azrafshan har återgett laget stabilitet.
  • Seriens näst mest målsnåla lag med 19 fullträffar, endast AIK har sämre produktivitet framåt med 16 gjorda mål.
  • Samtidigt endast 21 insläppta mål bakåt vilket gör ÖFK till allsvenskans tredje bästa defenisv - tillsammans med DIF som också har 21 insläppta.

Kim Bergstrand om Östersunds FK
– Det är ett av de formstarkaste lagen i serien och förlorar inte särskilt ofta. De har en hel del spelare som är väldigt duktiga en mot en med bra fart. Sedan har de även en stark defensiv och en målvakt som är skicklig. Vi hade ju jobbigt däruppe förra året och vi får nog ställa in oss på att det blir ett krig på söndag också.

Matchen visas på Dplay - klicka här för att köpa matchen eller skaffa abonnemang så tjänar DIF Fotboll en bra slant.

Senaste nytt
Fler nyheter