Inför Sollentuna - Djurgården

Mycket viktig plats i Svenska Cupens gruppspel i potten när DIF tar sig an SFK som ligger trea i Ettan Norra.

SOLLENTUNA FK - DJURGÅRDEN 
Torsdag 19 november 18:30, Sollentunavallen (spelas utan publik)

Matchen visas på C More, klicka här för att beställa matchen.

Truppstatus

– De  spelare som inte är utagningsbara är Aslak Witry, Alexander Abrahamsson, Edward Chilufya, Melker Jonsson och Jesper Nyholm. Utöver det är PK Bråtveit och Fredrik Ulvestad på landslagsuppdrag, berättar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

En tidigare truppgenomgång med fysteamet från förra veckan hittar du här.

Spaningar 

  • Mycket betydelsefull plats i Svenska Cupens kommande gruppspel i potten. 
  • Norskt manfall inför matchen där Fredrik Ulvestad och PK Bråtveit är på landslagsuppdrag medan Aslak Witry har opererat blindtarmen nyligen.
  • Erik Berg har gjort inhopp i de senaste matcherna. Hur många matchminuter har han i sig i nuläget?
  • Glädjande att se Edward Chilufya tillbaka i träning igen under onsdagen.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det är så klart en jätteviktig match. Det är enorm skillnad för oss om vi kan vara med och vinna en titel nästa år, men även sett till hur våren ser ut rent sportsligt. Det är ju mycket roligare med cupspel än att traggla med träningsmatcher. Så det är verkligen en viktig match, konstaterar ”Tolle” som fått stuva om lite i planeringen inför matchen.
– Det är ju lite röriga tider nu och vi har gjort ytterligare förändringar i verksamheten för att minimera riskerna för smittspridning. Dessutom har det försvunnit iväg lite spelare på landslagsuppdrag som inte var planerat så vi har fått ändra om lite. Men efter den enorma besvikelsen över derbyförlusten tycker jag att det har varit bra energi i laget. Vi har samlat ihop oss bra och det ser ut som att spelarna är sugna på att vara med och bidra till en stark avslutning i de fyra sista matcherna.


Om Sollentuna

  • Återfinns i toppskiktet av Ettan Norra med chans på kval till Superettan.
  • Tränas utav DIF-bekantingen Christer Mathiasson.
  • SFK-mittfältaren Fabian Ahlstrand är inte bara en skicklig fotbollspelare utan också en duktig skribent och ett välbekant namn i mediala DIF-sammanhang.
  • Charbel Ceylan och Dida Rashidi är lagets bästa målskyttar med elva gjorda mål vardera.

Thomas Lagerlöf om Sollentuna
– Ett mycket bra division 1-lag som är med och slåss om en kvalplats upp till Superettan. De är väldigt spelskickliga och man skulle kunna jämföra dem med Sirius. De är bollskickliga och äger nästan alltid bollen mer än motståndarna i matcherna. Inte direkt superfysiska men duktiga på att hålla bollen på små ytor och mellan lagdelar. Så det kommer att krävas mycket av oss och framförallt ett bra försvarsspel om vi vill få tag i bollen, annars får vi jaga, förklarar ”Tolle” som är förberedd på att bistrare väder kan vara på väg in och påverka premisserna.
– Det ryktas ju om lite väderomslag med snö och övrig nederbörd. Men Sollentunavallen ser bra ut just nu och vi hoppas att den ska tåla att det kommer några snö- och regndroppar på den. Så jag tror att det ändå blir goda förutsättningar för en bra match.

Senaste nytt
Fler nyheter