Jonson och Wijkström invalda i Djurgårdens styrelse

264 medlemmar hade tagit sig till Stockholms stadion när Djurgården Fotboll höll årsmöte under onsdagskvällen den 21 oktober.

Äntligen så kunde så det uppskjutna Årsmötet från i mars för Djurgården Fotboll hållas under onsdagskvällen på ett upplyst Stockholms stadion. Ordföranden Lars-Erik Sjöberg, som också omvaldes för ytterligare ett år på sin post, förkunnade att 264 medlemmar var på plats för att ta del av mötets information såsom revisions- och verksamhetsberättelser, men även för att rösta gällande motioner och styrelseledamöter.
 
Mattias Jonson valdes in som ersättare för Johan Arneng som avgått, och Linda Wijkström fick även hon ett enhälligt ”JA” från medlemmarna på plats när frågan om nyval ställdes. Mattias Jonson, tidigare spelare i Djurgården och med stort DIF-hjärta, kommer framförallt att fokusera på den sportsliga delen.
Linda Wijkström, en av de stora pionjärerna inom svensk damfotboll och numera företag- och partneransvarig på ECPAT Sverige, tackade efteråt för förtroendet på sin Twitter.
”Fick i dag förtroende som ledamot i Djurgården Fotboll. Ser fram emot att tillsammans övriga styrelse, personal, ledare, spelare och supportrar driva arbetet vidare för Sveriges finaste föreningar”
 
Fredrik Reinfeldt, även han föreslagen av Valberedningen för nyval av två år, fick inte gehör hos medlemmarna på plats. En majoritet röstade där nej.
 
Bengt E Lindbergh och Björn Lindbergh avböjde omval efter väldigt lång och trogen tjänst och fick mottaga såväl blommor som diplom som uppskattning samt publikens stora applåd. Ordinarie revisorer blir nu Per Molin och Deloitte AB (med Andreas Frountzos som huvudansvarig).
 
Antal medlemmar var vid 2019 års slut 15 703 stycken. Ett rekord som numera inte står sig längre (läs oktober 2020) då antalet numera passerat över 17 000. Fantastiska nyheter så klart!

Tre av fyra motioner fick bifall

Fyra motioner låg på bordet för omröstning under kvällen. De två motionerna om VAR slogs ihop och bifölls, liksom motionen om ”Djurgården mot den moderna fotbollen” där det fastslogs att DIF ska använda latinska bokstäver på matchställets rygg för spelare och ledare. Motionen om ”Stängt tak” avslogs av medlemmarna på plats, något som styrelsen även rekommenderade i sitt tidigare utlåtande.
 
I Valberedningen tackade Jens Fylkner för sig och beredde plats till Magnus Öhrman som sammankallande för denna. Jenny Furtenbach och Hans von Uthmann valdes om och Joakim Uebel valdes in.

Pristagare och utmärkelser

2019
Årets Djurgårdare – herrlaget: Marcus Danielson
Årets Djurgårdare – damlaget: Olivia Schough
Årets pojkjunior: Melvin Bajrovic
Årets flickjunior: Hanna Ekengren
Årets pojkjunior 2020: Anthonio Sanjairag
Årets flickjunior 2020: Ellen Andersson
Stipendium från Kurt Hammargrens Minnefond: Anthonio Sanjairag
Årets DIF-insats: Lasse Ekevärn

Lasse Ekevärn prisades med Årets DIF-insats.
 
Protokoll från Årsmötet hittar du HÄR

Inte medlem än? Bli det här
 

Senaste nytt
Fler nyheter