Företag

Två motioner har inkommit till styrelsen inför Årsmötet

  • Föreningen
  • 28 feb 2022

Två motioner har inkommit till styrelsen i Djurgården Fotboll att ta ställning och yttra sig om.

Den 10 mars klockan 18:00 är det årsmöte i Djurgården Fotboll. Årsmötet kommer att äga rum på Tele2 Arena och du anmäler dig HÄR.

Styrelsen ska enligt våra stadgar yttra sig över inkomna motioner och publicera yttrandet på DIF.se senast tre dagar före årsmötet.

Följande två motioner har inkommit

Motion nummer 1
Harri Korhonen, medlemsnummer 622.

Bakgrund
Djurgården Fotboll har tre kärnverksamheter; upplevelseidrott, föreningsidrott och spontanidrott. Det bor Djurgårdare över hela Stockholm som besöker våra matcher och DIF Skol IF finns utspritt i Stockholm, men föreningsidrotten är koncentrerad till Östermalm och Hjorthagen.

Djurgårdens IF har tidigare bedrivit ungdomsverksamhet i Farsta, Västertorp, Skärholmen, Kista och Tensta. För att ge fler barn och ungdomar möjlighet att spela i Djurgården och för att på riktigt leva upp till vårt motto Stockholms Stolthet vill vi att föreningen undersöker möjligheterna att återigen expandera ungdomsverksamheten till Stockholms förorter och närliggande kommuner.

En utökning av ungdomsverksamheten till fler områden och en större geografisk spridning skulle öka chanserna att få fram fler egenfostrade spelare till våra Akademilag och i förlängningen fler egna produkter till Djurgårdens A-lag. Det är statistiskt sett större chans att få fram supertalanger från egna led ju större verksamhet vi har. Vidare vore det positivt att ha en större mångfald inom ungdomsverksamheten då många av Stockholms största talanger har kommit från förorten.

Det finns ett värde i varje barn som drar på sig den blårandiga tröjan och representerar vår förening då det med största sannolikhet gynnar framväxten av framtidens Djurgårdare. Som vår värdegrund säger: ”Djurgårdens Idrottsförening får människor att växa genom idrottens gemenskap, för samhällets bästa”. Vi vill med den här motionen att fler Stockholmsungdomar ska få denna möjlighet.

Förslag till beslut
Djurgården ska vara hela Stockholms lag i både ord och handling. Djurgårdens IF Fotboll ska stärka och expandera sin ungdomsfotboll genom:

- Att styrelsen för Djurgården Fotboll tillsätter en utredning för att undersöka möjligheterna att expandera ungdomsverksamheten till Stockholms förorter och andra kommuner inom Stockholms Län.

- Att resultaten av utredningen presenteras för medlemmarna på DIF Fotbolls Årsmöte 2023.

Undertecknat av medlemmarna: Harri Korhonen medlem #622, Patrik Sundqvist medlem #21388, Amar Jašarević medlem #34397.

Motion nummer 2
​Fredrik Ohlén, medlemsnummer 3450.

Bakgrund
Djurgårdens IF är så mycket mer än bara fotboll och ishockey. Vi har Sveriges bästa boxare och fäktare, en cricketsektion med Sveriges bästa damlag, vi har nyligen tagit SM-guld i utförsåkning, etc. Vi är helt enkelt Sveriges mest framgångsrika idrottsförening! Tyvärr hamnar de mindre idrotternas framgångar lätt i skymundan till förmån för publiksporterna fotboll och ishockey.

Förslag till beslut
Att under aktiv fotbollssäsong när någon av Djurgårdens IF:s sektioner vinner SM-guld på seniornivå ska dessa bjudas in till lämplig hemmamatch för att hyllas på innerplanen under halvtidsvilan.

Årsmöte 2022

Datum: Torsdagen den 10 mars
Tid: 18:00
Plats: Arenarummet på Tele2 Arena, exakt entré kommuniceras senare

Är du inte medlem i Djurgården Fotboll? Gör som 20 483 andra och bli det HÄR

HÄR kan du ta del av Djurgården Fotbolls stadgar.

Styrelsen ska enligt våra stadgar yttra sig över inkomna motioner och publicera yttrandet på DIF.se senast tre dagar före årsmötet.

Senaste nyheter

Relaterat