Komfortabel seger mot Sirius

Två mål var från Kalle Holmberg och Fredrik Ulvestad såg till att DIF vann med 4-0 på Tele2 Arena.

Laget

Det blev några ändringar i elvan men inte mellan stolparna där Tommi Vaiho återigen tog plats. I backlinjen klev Jonathan Augustinsson in centralt tillsammans med Jacob Une Larsson medan Elliot Käck tog plats till vänster och Aslak Witry till höger.

På mittfältet kamperade trion Jesper Karlström, Fredrik Ulvestad samt Curtis Edwards ihop och i anfallet knep Kalle Holmberg platsen på topp, efter succén mot MFF, flankerad av Haris Radetinac och Nicklas Bärkroth på höger respektive vänster kant.

Första halvlek

Det var betydelsefulla poäng i potten på ett höstruggigt Tele2 Arena i jakten på topplaceringar mot ett Sirius som befann sig en pinne bakom DIF i tabellen. Ett hungrigt Djurgården rivstartade matchen och redan i andra minuten fick Kalle Holmberg ett fint läge men nicken gick rakt greppet på Lukas Jonsson i gästernas kasse. 

Det var fortsatt intensivt och fysiskt med många tuffa dueller där Elliot Käck jobbade fram en frispark i 10:e minuten som Witry distribuerade, ett inlägg som skapade kaos i Sirius straffområde men till slut rensades. Nästa man att nosa på ett mål var Nicklas Bärkroth som dribblade sig igenom och tvingade Jonsson till en ny räddning med ett lurigt skott i snäv vinkel.

En stark första kvart av blåränderna som sedan följdes av en period med mer bollinnehav för gästerna. Men några riktigt vassa lägen blev det inte för Sirius utan närmast var Djurgården med en inläggsfrispark från Käck som var centimetrar från att nå fram till framrusande DIF-spelare.

Djurgården fortsatte att ösa på framåt nu och Elliot Käck hotade på nytt med fräsande skott från sin vänsterkant som dessvärre inte hittade in i nät. I 41:a kom sedan ett utmärkt omställningsläge där Bärkroth fick lite sned träff i sista touchen och trots ett sista bombardemang med mängder av halvchanser blev det inget mål i halvleken. Halvtidsvisslan gick med 7-0 i avslut i blårandig favör men 0-0 på resultattavlan och bara att ladda om för att spräcka nollan i andra. 

Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes med Sirius första avslut i matchen när Yukiya Sugita gick på skott som Tommi Vaiho dock greppade enkelt i det nu tilltagande regnet. Nästa läge fick aktive Elliot Käck som testade skott på distans som smet strax utanför. 

Det var fortsatt fysiskt med heta dueller och när Stefano Vecchia gick för hårt in i en närkamp åkte han på sitt andra gula kort för kvällen och DIF befann sig därmed i numerärt överläge. Ett utmärkt läge för DIF att koppa ännu bättre grepp om matchen och Kalle Holmberg var nära att fösa in ett ledningsmål strax efter men än en gång stod Jonsson i vägen.

Med timmen spelad låg sedan bollen i nät men flaggan var uppe för offside på Bärkroth i samband med målet. Nu var det spel mot ett mål och det förlösande mål som kändes som att det låg i luften skulle också komma till slut. Formtoppade Kalle Holmberg högg vaket på en målvaktsretur och dundrade in bollen i den 65:e minuten och 1-0 för DIF. 

Kim och Tolle fyllde på med pigga ben i form av Edward Chilufya och Djurgården fortsatte att trumma på där Fredrik Ulvestads nick tvingade Jonsson till ytterligare en räddning. Men Holmberg var inte klar för kvällen och nyss inkomne Chilufya körde en reprisering på segermålet mot MFF när han skickade in en smart passning från höger som Kalle stötte in till 2-0.

Därefter tackade Kalle Holmberg för sig och bytte med Emir Kujovic. Men de fanns fler målsugna blåränder på planen och Fredrik Ulvestad ville uppenbarligen säkra upp sin interna skytteligaledning. Något Ulven gjorde mycket elegant med ett välplacerat skott som gick stolpe in till 3-0.

DIF var på spelhumör och gick för mer där både Chilufya och inbytte Magnus Eriksson var nära att utöka. Fyran skulle också komma när Ulvestad höll sig framme igen och kyligt smekte in 4-0 bakom Jonsson och att matchen var dödad där var närmast ett understatement.

Det kunde blivit ett femte när Magnus Eriksson gick på avslut men målskörden stannade vid fyra för kvällen och det räckte gott. Tre mycket sköna poäng in på kontot vilket bäddar för en synnerligen dramatisk toppstridsmatch mot BK Häcken på onsdag.Senaste nytt
Fler nyheter