Nora Otterhälls fem favoritbilder från 2019

Fotboll är känslor och i vår kära förening finns ett antal excellenta fotografer som på ideell basis förevigar de starka ögonblicken som ständigt uppstår kring Djurgården. Nora Otterhäll fotar för Djurgården Fotboll och vi bad henne plocka ut sina fem favoritbilder från säsongen 2019.

Noras DIF-bakgrund:

– Jag började spela fotboll i Värtan uppe på Hjorthagen när jag var 7 år. Med Djurgårdens nuvarande VD Henrik Berggren som tränare och även Hugo Berggren några år senare. Djurgården hade aldrig ett tjejlag i min ålder så Värtan var väl så nära man kunde komma. Derbyn mot AIK och Hammarby, matcher på Hjorthagen och Östermalms IP. Till och med på Stadion vid några tillfällen.

– Jag gick i Engelbrektsskolan och hade bland annat Matte Lundholm (f.d. materialare för herrarna bland annat, läs mer här) som tränare. När jag var 14 år fick jag sätta på mig DIF-tröjan för första gången och spela Flickallsvenskan, och sedan även i A-laget.

– Jag hade Henrik och Hugo som tränare i tio år och har mycket att tacka dem för att jag är en liten del av Djurgårdsfamiljen.

Bästa DIF-minne:

– SM-guldet i år, utan tvekan. Och då har jag ändå själv vunnit SM-guld med Djurgården 2012 (jag ville bara få med det). Jag är för ung för att minnas 2005, men jag gick på min första match på Stadion 2006. Så jag har väntat länge på guldet 2019 här. Det har vi alla gjort.

– 2019 var min första säsong som fotograf och involverad i klubben mer än på supporternivå. Jag har lärt känna ännu er personer i klubben som jobbar och brinner för Djurgården. Måndagarna blev en av favoritdagarna 2019. Ha bästa platsen på alla matcher och få hänga i pressrummet med alla andra fotografer. Det var ett fantastiskt år.

Favoritspelare:

– Någonsin? Ronaldinho. Enkelt.
– I Djurgården, Fredrik Ulvestad. Jag tycker han var bäst sett över hela 2019 och han har blivit min favoritspelare i klubben.

Noras fem favoritbilder:


– Det här är nog min bästa matchbild under hela året. Minns den matchen så väl, 0-0 in på 80 minuter där vi har chans på chans. Publiken i princip sjunger in bollen i mål. Vem, om inte Marcus Danielson, sätter dit den på hörna och hela Tele2 exploderade.

– Jag älskar Sofialäktaren. Hade lite svårt att ta bild här för jag ville ta in allt själv. Men för första gången smög jag upp på läktaren just för att få den här vyn över Tele2 och jag är väldigt glad att jag gjorde det.

– Henrik Berggren. Jag har aldrig sett honom gråta som han gjorde efter slutsignalen i Norrköping. Känner jag honom rätt så kunde han inte önska sig en bättre födelsedag.


– Det är något väldigt lugnt och stilla över den här bilden. Jag var aldrig orolig.

– Äntligen. Den är hemma.

Följ gärna Nora på Instagram! Sök på noraottosfotboll eller klicka här.

Senaste nytt
Fler nyheter