Olivia Schough utsedd till Månadens spelare

Djurgårdens landslagsanfallare får pris för sina insatser i OBOS Damallsvenskan under oktober.

Olivia Schoughs framfart och målform i svenska landslaget lär ha undgått få men även hennes betydelsefulla insatser för Djurgården i OBOS Damallsvenskan under hösten har skapat rubriker. Något som understryks när Olivia nu utses till Månadens spelare i ligan, ett pris som röstas fram av de allsvenska lagens kaptener samt en jury.
– Jag är jätteglad och har känt mig i bra form hela året, men framför allt nu på sista tiden. Jag har fått ett stort förtroende från tränarna och vågar göra mycket på plan. Resultaten har kanske inte gått vår väg helt och hållet, men det gör det extra kul att folk har sett mig, berättar Olivia som får medhåll från sin tränare Pierre Fondin:
– Jag tror att de som röstar lägger in både Djurgården och svenska landslaget i värderingen och hennes senaste matcher har varit riktigt bra. Olivia är i en väldigt fin form och håller en hög kvalitet i 90 minuter. Det har hon gjort hela året för oss men nu på slutet har det också blivit många poäng och det är klart att hon utmärker sig då, förklarar han.

Förutom äran får Olivia dessutom ta emot ett pris på 10.000 kr av OBOS Damallsvenskans huvudsponsor Svenska Spel som hon skänker till Djurgårdens hållbarhetsarbete Uppsökande idrott, ett samlingsnamn för alla de initiativ där Djurgården sätter Stockholms skolbarn i rörelse.
– Det är fantastiska initiativ som pågått under några år och som genererat över 11 000 timmar fysisk aktivitet sedan 2018. För mig är det dessutom extra glädjande att 44 procent av alla deltagare är tjejer, en helt fantastisk siffra. Det här ger tjejerna möjlighet att ta plats och visa sig, berättar Olivia.

Läs mer om Olivias utmärkelse här. 

Månadens spelare i OBOS Damallsvenskan utses av en jury bestående av ligans samtliga lagkaptener, Stefan Edberg (Svenska Spel), Peter Backe (tv4) och Daniel Kristiansson (tv4).

Senaste nytt
Fler nyheter