Så planerar Djurgården för 500 åskådare

Den 8 oktober förväntas beslut om det tillåts 500 åskådare på våra allsvenska arenor igen. Något Djurgården både välkomnar och planerar för.

I veckan berättade kultur- och demokratiminister Amanda Lind, ansvarig för ungdomsfrågor och idrott, att det är föreslagit en ny gräns om 500 personer (sedan tidigare tillåtet med 50) i publiken på allsvenska arrangemang. Den 8 oktober förkunnas beslutet som i sådana fall träder i kraft från och med den 15 oktober. 

Djurgården välkomnar att publik på 500 personer eller mer släpps in på Tele2 Arena och Stockholms stadion igen för att se våra två lag i landets högsta serier. Publiken är nummer ett för oss. Vikten av stödet från läktarplats kan inte nog betonas. Tillsammans är vi starkast – på och utanför plan. 

Gällande herr- och damlaget innebär det i sådana fall att det återstår sex matcher för året där publik med 500 personer på läktaren tillåts: Malmö FF, AIK, Sirius och Varberg (herr), samt Linköping och Uppsala (dam). 

Mer information om hur processen med vilka som får möjligheten att gå på dessa matcher ser ut kommer kommuniceras under nästa vecka, då vi först vill invänta det definitiva beskedet från Regeringen i frågan. 

Senaste nytt
Fler nyheter