Företag

Välkomna tillbaka – så kommer det gå till

  • Biljetter
  • Damer
  • Herrar
  • 18 juni 2021

I takt med att smittläget sjunker i Sverige kan vi äntligen välkomna tillbaka er till våra arenor. Här kan ni läsa vad som gäller på våra kommande hemmamatcher.

Som vi har väntat på den där dagen då våra arenor färgas blåblåa och sånger ljuder mellan läktarna. Snart är den här. Vi vill tacka för det enorma stöd ni visat Djurgården Fotboll under pandemin - ni är verkligen nummer ett.

I dagsläget kan vi ta emot 500 åskådare på våra arenor. I juli kommer med all sannolikhet maxtaket på våra hemmamatcher på Tele2 Arena och Stadion att höjas till 3 000 åskådare. Som minst.
Just nu är ett förslag ute på remiss där det föreslås att varje arena ska kunna ta emot 3 000 åskådare per sektion/zon/avgränsad yta från och med 1 juli. Svenska Fotbollförbundet (SvFF) kommer i samråd med Svensk Elitfotboll (SEF) och Elitfotboll Dam (EFD) att ge svar på remissen, ett svar som ska vara inne senast måndag 21 juni. Därefter förväntas regeringen ta beslut.
 
Många av er supportrar har frågor om hur det kommer bli från och med 1 juli. Nedan följer de vanligaste och svar på dessa. Vi reserverar oss för att ändringar kan ske, förhoppningsvis till det bättre med ännu fler åskådare på våra hemmamatcher.

Frågor och svar

När kommer lottning att ske och vilka får gå?
- Vi planerar för 3 000 åskådare och vi kommer att lotta ut platserna bland våra säsongare. Vi kommer att genomföra lottningen till hemmamatchen mot Örebro SK (speldatum 5 juli) så snart vi får besked hur många som tillåts på arenan.

Hur kommer man att placeras på arenan?
- Vi planerar att placera de 3 000 åskådarna på övre etage på sektion 301-322 på västra och södra läktaren. Man kommer att sitta på singelplatser med avstånd. När vi lottar fram en vinnare kommer alla på den raden att få gå och står man i klacken kommer man att få två biljetter och man får ta med sig en annan säsongare från ståplats.

Hur får man sina biljetter om man vunnit?
- Vi kommer att göra reservationer som skickas ut till den mejladress som angavs vid köpet av säsongskort. Reservationen måste hämtas ut innan ett givet datum som vi får återkomma till.

Är biljetten personlig?
- Biljetten ska användas av säsongare och har man förhinder se till att en annan säsongare får biljetten eller så hämtar man inte ut reservationen. Då ser vi till att lotta fram en ny säsongare som får gå.

Kan man som Djurgårdare förbereda sig inför matcherna med publik?
- Ja, alla Djurgårdare oavsett om du har säsongskort eller inte som inte har skapat ett AXS-ID bör göra det genast och koppla sina konton. 
 

Nya biljettrutiner - Gör dig redo för kommande DIF-matcher

För att ge dig en tryggare och smidigare biljetthantering har AXS och Stockholm Live uppdaterat biljettsystemet och förbereder för nya, spännande funktioner.

Så här gör du för att skapa ett AXS-ID om du inte har det:

  1. Gå till följande sida och skapa AXS-konto med samma mejladress som du ändvänt vid dina tidigare biljettköp på: https://diffotboll.ebiljett.nu/Account/AxsSdk
  2. Verifiera din mejladress via mejlet som skickas till dig när du skapat konto
  3. Klart! Om du har säsongskort kontrollera gärna att du ser det under ”Mitt konto” på https://diffotboll.ebiljett.nu
Vad gör man om man redan har ett AXS-ID?
För att du ska kunna hantera dina biljetter/säsongskort och vara förberedd inför kommande biljettköp behöver du koppla ihop ditt AXS-konto med ditt gamla DIF-konto. Denna koppling behöver endast göras en gång.
  1. Gå till följande sida och logga in med ditt AXS-konto med samma mejladress som du använder för att köpa biljetter: https://diffotboll.ebiljett.nu/Account/AxsSdk
Om du inte kommer ihåg ditt lösenord så klicka på länken Glömt ditt Lösenord?
  1. Verifiera din mailadress via mailet som skickas till dig när du skapat konto
  2. Klart! Kontrollera gärna att du ser eventuella säsongskort och biljetter under ”Mitt konto” på https://diffotboll.ebiljett.nu 
En mer detaljerad guide för hur du kopplar dina konton hittar du HÄR
 
Har du frågor eller vill ha hjälp med att koppla dina konton – kontakta AXS här


Publik på Stockholms stadion. Foto: Bildbyrån

Poddavsnitt om publik på läktarna

Nyligen gästade Tomas af Geijerstram, ansvarig för biljetter och arrangemang hos Djurgården Fotboll, uppskattade DIFpodden med Farid Abbaspour. Lyssna gärna på avsnittet som släpptes 18 juni!

Senaste nyheter

Relaterat