Samsyn hos klubbarna - vill spela med publik

Under måndagen möttes klubbcheferna i Allsvenskan och Superettan för att diskutera och besluta kring rådande situation med anledning av coronavirusets spridning.

Djurgården, och övriga klubbar i Allsvenskan och Superettan, vill i första hand spela kommande säsong med publik. Det finns en samsyn om att hitta en så sen spelstart som möjligt för att uppnå detta – när det är möjligt med hänsyn taget till myndigheternas beslut.
 
Nästa steg blir att föra en dialog tillsammans med Svenska Fotbollförbundet om alternativ kring hur vi kan genomföra säsongen på bästa sätt, men vi behöver också vänta in resultatet av UEFA:s möte i morgon (läs tisdag 17 mars) innan vi vet vilka beslut vi kan ta. UEFA:s beslut gällande sommarens EM-slutspel är avgörande för hur vi kan genomföra säsongen, samt givetvis också Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut. Ytterligare besked om detta kommer i slutet av veckan.

Inställd träningsmatch

Fredagens planerade träningsmatch borta mot Degerfors på Stora Valla ställs in.
- Den skjuts på framtiden, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Här kan du läsa om vad Djurgården Fotboll gör för att motverka smittspridningen och ta sin del av ansvaret.

Biljettförsäljningen stoppas tills vidare
Med anledning av detta stänger därför biljettförsäljningen tills vidare. Köpta biljetter kommer att gälla till ny speldag. Vi ber att få återkomma med mer information löpande här på DIF.se och i andra kanaler. 
 

Senaste nytt
Fler nyheter