Information gällande coronaviruset

Med anledning av coronaviruset och den rådande situationen har Djurgården Fotboll vidtagit åtgärder inom sin verksamhet. Här kan du ta del av vad som gäller.

Ungdom
Folkhälsomyndigheten ser i nuläget ingen anledning till att ställa in träningar, träningsmatcher eller Sanktanmatcher för ungdomar och DIF Fotboll följer därför deras rekommendation. Liksom tidigare gäller att om man känner av något symptom eller är sjuk, så stannar man hemma. Vi rekommenderar inga resor utomlands och råder till att avstå alla resor inom landet samt att föräldrar inte närvarar vid matcher och träningar.

Vi avråder starkt från samlingar och ombyte i omklädningsrum. Spelarna kommer ombytta, går hem utan dusch. Genomgångarna är korta och sker vid planen. Om omklädningsrum absolut måste användas, så behöver spelarna sitta utspridda och samlingarna vara väldigt korta. Är det ett litet omklädningsrum där spelarna inte kan ha 1-1,5 meter mellan sig så stanna ute.

Summering riktlinjer 20/4 och framåt:
- Ingen publik vid träning eller match, lämna barnen innan och hämta efter
- Stanna hemma vid symptom
- Om några, för sitt barns skull, behöver närvara, sprid ut er, håll avstånd
- Byt om hemma och duscha hemma efter träning eller match
- Inga genomgångar i omklädningsrum utan kort genomgång vid planen
- God handhygien
- Använd egen vattenflaska
- Blanda inte grupper/lag vid träningar
- Hälsa på varandra med armbågen
- Mycket teknikövningar och inga köer på träning
- Utnyttja gärna möjligheten att se matcher via appen Min Fotboll eller att till exempel livesända via Facebook. Då kan även personer i riskgrupperna följa matcher.

Nedmonteringen av Johan Björkmans hall på Hjorthagens IP skjuts upp tills möjligheter för genomförande kan ske enligt myndigheternas rekommendationer.

Dam
Tills vidare är damlagets träningar stängda för allmänhet och media. Det gäller såväl de på Hjorthagens IP, Kristinebergs IP som Kaknäs IP. 
 
Herr
A-laget tränar kollektivt på Kaknäs med speciella restriktioner för att förhindra smittspridning. Tills vidare är herrlagets träningar stängda för allmänhet och media. Det gäller såväl de på Tele2 Arena som Kaknäs IP.

Den sportsliga ledningen siktar på att anpassa verksamheten så att det blir ett välanpassat schema fram tills seriestarten. Något som kommer att ske i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Matcharrangemang
Biljettförsäljningen är stängd tills vidare.

Ersättning för sålda biljetter till enstaka matcher - Alla som köpt lösbiljetter till hemmamatcherna under våren (Östersund, Malmö FF, IFK Göteborg, Kalmar FF, BK Häcken och Norrköping) har fått pengarna återbetalda.
 
Vår Stad
Den verksamhet som primärt kan beröras är den verksamhet vi har i Stockholms skolor. Så länge skolorna håller öppet bedriver Djurgården sin verksamhet som vanligt. Tar skolorna beslut om att stänga så stängs naturligtvis även vår berörda verksamhet ned.
 
Årsmötet 2020
Under onsdagen den 11 mars togs beslut om att ställa in årsmötet för samma datum. Vi kommer att återkomma med information på DIF.se när mötet kan äga rum, utformning och plats.

Djurgården Fotboll följer noggrant de rekommendationer och riktlinjer som ges från myndigheter och från Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Fotbollförbundet (SvFF). För övrig information, senaste nytt och fakta hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Kansliet
Tillsvidare råder korttidspermittering för personalen inom DIF Fotboll med undantag för vissa tjänster vilket påverkar verksamheten på många sätt. Vi hoppas på förståelse för att det därmed blir en minskad tillgänglighet och att det kan bli längre svarstider på frågor kring verksamheten.

Senaste nytt
Fler nyheter