Information gällande coronaviruset

Med anledning av coronaviruset och den rådande situationen har Djurgården Fotboll vidtagit åtgärder inom sin verksamhet. Här kan du ta del av vad som gäller.

Ungdom

Stockholms stad har beslutat att stänga alla idrottsanläggningar i Stockholm från och med nu, och fram till den 24 januari. Detta gäller såväl inomhus som utomhusanläggningar. Även om vi äger Johan Björkmans hall, så omfattas vi av beslutet. Vi får hoppas att pandemin lägger sig, så att vi kan komma igång med den ordinarie verksamheten igen, så fort som möjligt.

Johan Björkmans hall är alltså stängd för verksamhet from måndag 21/12 tom 24/1. Vi återkommer självklart, utifall något ändras under vägen.

I händelse av fortsatt verksamhet framöver gäller följande:

Liksom tidigare gäller att om man känner av något symptom eller är sjuk, så stannar man hemma. Vi rekommenderar inga resor utomlands och råder till att avstå alla resor inom landet samt att föräldrar inte närvarar vid matcher och träningar.

Vi avråder starkt från samlingar och ombyte i omklädningsrum. Spelarna kommer ombytta, går hem utan dusch. Genomgångarna är korta och sker vid planen. Om omklädningsrum absolut måste användas, så behöver spelarna sitta utspridda och samlingarna vara väldigt korta. Är det ett litet omklädningsrum där spelarna inte kan ha 1-1,5 meter mellan sig så stanna ute.

Summering riktlinjer:
- Ingen publik vid träning eller match, lämna barnen innan och hämta efter
- Stanna hemma vid symptom
- Om några, för sitt barns skull, behöver närvara, sprid ut er, håll avstånd
- Byt om hemma och duscha hemma efter träning eller match
- Inga genomgångar i omklädningsrum utan kort genomgång vid planen
- God handhygien
- Använd egen vattenflaska
- Blanda inte grupper/lag vid träningar
- Hälsa på varandra med armbågen
- Mycket teknikövningar och inga köer på träning
- Utnyttja gärna möjligheten att se matcher via appen Min Fotboll eller att till exempel livesända via Facebook. Då kan även personer i riskgrupperna följa matcher.


Dam
Tills vidare är damlagets träningar stängda för allmänhet och media. Det gäller såväl de på Hjorthagens IP, Kristinebergs IP som Kaknäs IP. 

Den sportsliga ledningen anpassar verksamheten i enlighet med myndigheternas rekommendationer.
 
Herr
A-laget tränar kollektivt på Kaknäs med speciella restriktioner för att förhindra smittspridning. Tills vidare är herrlagets träningar stängda för allmänhet och media. Det gäller såväl de på Tele2 Arena som Kaknäs IP.

Den sportsliga ledningen anpassar verksamheten i enlighet med myndigheternas rekommendationer.

Futsal

Herrarnas futsalmatcher är uppskjutna tillsvidare men damerna spelar.

Matcharrangemang
Biljettförsäljningen är stängd tills vidare.

Ersättning för sålda biljetter till enstaka matcher - Alla som köpt lösbiljetter till hemmamatcherna under våren (Östersund, Malmö FF, IFK Göteborg, Kalmar FF, BK Häcken och Norrköping) har fått pengarna återbetalda.

Mer information kring hanteringen av säsongskort hittar du här.
 
Vår Stad
Den verksamhet som primärt kan beröras är den verksamhet vi har i Stockholms skolor. Så länge skolorna håller öppet bedriver Djurgården sin verksamhet som vanligt. Tar skolorna beslut om att stänga så stängs naturligtvis även vår berörda verksamhet ned.


Djurgården Fotboll följer noggrant de rekommendationer och riktlinjer som ges från myndigheter och från Svensk Elitfotboll (SEF) och Svenska Fotbollförbundet (SvFF). För övrig information, senaste nytt och fakta hänvisar vi till Folkhälsomyndigheten.

Uppdaterad 20/12 2020

Senaste nytt
Fler nyheter