Skön derbyseger för DIF PA17 

Hammarby besegrades med 2-1 efter ett sent avgörande med ett drömmål av Mateo Fernandois Wallin.

Hammarby P17 - DIF PA17 1-2
Mål DIF: Jakob Andersson, Mateo Fernandois Wallin.

Det är glest mellan matcherna i dessa tider men för DIF PA17 blev det i alla fall spel i lördags. Ett derby mot Hammarby P17 som blev en tät och rafflande kamp där Djurgården hamnade i underläge men till slut kunde avgå med segern efter mål från Jakob Andersson och Mateo Fernandois Wallin.

En stark lagprestation mot tufft motstånd och PA17-tränare Joel Riddez summerar matchen på följande sätt:
– Vi spelade mot Hammarby borta i lördags. Efter några veckor med "lättare" matchning så fick vi en riktig värdemätare. Bajen startad bäst de första 20 minuterna och tvingade oss att försvara oss väldigt mycket. Vi ser lite spända ut till en början och får inte till vårt passningsspel som vanligtvis är en styrka. Vi växer in i matchen och i andra halvlek skapar båda lagen mängder av målchanser. Det finns vissa delar vi i spelet vi kan göra mycket bättre, men vår vilja och engagemang att jobba för laget i 90 minuter håller väldigt hög nivå. Starkt att kunna avgöra en tuff derbydrabbning i 89:e minuten med ett drömmål i krysset, signerat Mateo Fernadois Wallin. I övrigt gör vår målvakt David Celic en otroligt fin match, säger Joel som har byggt upp en fin segersvit på sistone.
– Detta är 6:e raka segern för PA17, som tar påskledigt torsdag-måndag, för att sedan möta Tullinge, AIK och BP veckorna efter påsk.

För DIF PA19 blev det däremot inget matchande i helgen, enligt tränare Johan Palm.
– Vi skulle ha spelat mot Västerhaninge (div 3) men våra motståndare fick efter förra veckans riktlinjer ställa in. Tråkigt såklart men samtidigt fullt rimligt, säger Johan som nu ger spelarna lite ledighet inför påsken.
– Vi kommer från imorgon tisdag, ge spelarna sex dagars ledighet, i samband med deras påsklov. En längre ledighet än vad vi brukar ge men inget är ju som det brukar vara just nu. Vi försöker helt enkelt anpassa oss så gott det går och ge alla spelare så bra förutsättningar som möjligt inför en försenad seriestart. Men också ge spelarna tid att komma ikapp det dom har i skolan, då de distansstudier de har just nu, inte nödvändigtvis är det bästa för alla spelare. 
– I april och maj har vi träningsmatcher varje helg och vi hoppas naturligtvis att vi får starta serien i juni. Men likt alla andra så får vi göra så gott vi kan tills dess och invänta de besked och riktlinjer som finns, summerar Johan.

Även DIF FA19 var spellediga i helgen.

Senaste nytt
Fler nyheter