DIF PA17 klara för SM-final

• Ungdom
  • Akademi
  • 4 nov 2023

Efter seger med 3-0 i returmötet på Strandvallen väntar nu final i slutspelet av P17 Allsvenskan.

DIF PA17 åkte ner til Listerlandet med ledning 2-1 i bagaget från första semifinals-matchen i dubbelmötet. En fördel inför avspark som sedan förvaltades på bästa sätt.

Efter en tät första halvek tog Djurgården ledningen i 44:e minuten när mittbacken Armandas Raudonis nickade in en hörna. DIF i förarsätet och när Kalipha Jawla sedna utökade till 2-0 i 78:e minuten kändes finalen väldigt nära. Ett självmål som gav 3-0 blev sista spiken i kistan och därmed är Djurgården klara för SM-final i P17 Allsvenskan efter 5-1 sammanlagt i dubbelmötet.

Djurgården har fördel av hemmaplan och möter vinnaren i matchen BP - IFK Göteborg som står 1-1 efter första mötet. Preliminärt datum för finalen är söndag 12 november kl. 13.00 med förhoppning om att kunna spela på Stockholms Stadion