Tre olika målskyttar och hållen nolla mot Örebro

• 15 aug 2020

Emmanuel Banda inledde målskyttet med sitt första mål i Djurgårdströjan – och sedan fyllde Bärkroth och Chilufya på med sina första mål för året i 3-0-segern mot Örebro!

Djurgården kom till spel med Jesper Nyholm och Jacob Une Larsson som mittbackar. På mittfältet saknades Ulvestad efter att ha tilldelats sin fjärde varning i senaste matchen mot Mjällby och där flankerades kapten Karlström istället av Curtis Edwards och Emmanuel Banda. Framåt var Haris Radetinac tillbaka i startelvan och tillsammans med Kalle Holmberg och Jonathan Ring var det den trion som huserade längst fram.

Örebro bjöd på solsken och 27 grader och när avsparken på Behrn Arena togs var hela planen dränkt i sol. Inledningsvis var det vi som tog hand om bollen och Haris Radetinac hade vårt farligaste avslut efter 9 minuter men utan någon större fara för Oscar Jansson i Örebro-målet. Bara 4 minuter senare avslutade Haris igen från nära håll efter inspel från Aslak Witry. Ett hårt avslut som dessvärre gick ovanför ribban. Även vårt tredje avslut kom från Haris som testade från strax utanför straffområdet men långt över. Men så här långt var det spelaren som var inblandad i det mesta och han kändes spelsugen efter att ha missat matchen mot Mjällby.

Det var ett aggressivt Djurgården som inledde matchen stabilt över hela planen och när Örebro hade bollen var det mestadels på deras egen planhalva. När de gick framåt kom de framåt på kanterna men fram till vätskepausen efter 27 spelade minuter hade vi ännu inte släppt till en farlighet.

Vi styrde fortsatt spelet efter det korta avbrottet och skapade några nästan-chanser, den farligaste av dom var när Aslak Witry stod för ett fint inspel som damp ner kring straffpunkten där Emmanuel Banda var nära att trycka in bollen i mål, men en förtjänstfull uppvaktning av Örebro-försvarare satte stopp för det.

1-0 till oss kom på en hörna som Aslak Witry slog in hårt och högt och där Emmanuel Banda nådde högst och skarvade in den i bortre hörnet. Ett riktigt fint mål och en skön tajming på målet som kom i den 45:e minuten. Bandas första mål i Djurgårdströjan!

Någon minut senare avslutade Banda igen på en kontring men lobben blev för hård och gick någon meter över mål. 1-0 stod sig halvleken ut, inklusive de fyra övertidsminuterna och statistiken i halvtid sa 10-0 i avslut till oss.

Elliot Käck ersatte Jonathan Augustinsson i paus, och inledningsvis i den andra halvleken var det Örebro som tog initiativet i jakt på en kvittering. Dennis Collander slog en fin frispark som tog i stolpen efter 51 spelade minuter.

Tre minuter senare snodde Kalle Holmberg åt sig bollen efter en snål passning i Örebros backlinje men inspelet till Haris Radetinac bröts av en hemåtrusande Nordin Gerzic och istället blev det hörna. En hörna som studsade ut till Curtis Edwards som sköt dagens, kanske säsongens hårdaste skott hittills i Allsvenskan men det gick tätt utanför. En ruskig träff på halv-volley som målvakten inte hade haft en chans på om den gått på mål.

Första kvarten av andra halvlek bjöd på desto fler chanser än första halvlek, och bara någon minut senare var det farligt igen när Jonathan Ring avslutade och Banda tog returen. Känslan var att vi kom allt närmare 2-0 och i den vevan gjorde Örebro ett trippelbyte där bland andra Djurgårdsbekantingen Martin Broberg kom in i spel.

Efter 66 spelade minuter var det vår tur att göra byten när Erik Berg och Nicklas Bärkroth (som var tillbaka efter skadefrånvaro) ersatte Jacob Une Larsson och Jonathan Ring. Jesper Nyholm, som ett par minuter tidigare fick en armbåge av Agon Mehmeti som varnades, stannade alltså kvar på plan i sin blott andra match från start i Djurgården. En fin insats av mittbacken som stod för flera viktiga brytningar och var stabil och säker matchen igenom.

Andra halvlekens vätskeavbrott kom efter 72 minuter och värmen såg ut att börja ta ut sin rätt hos vissa spelare. I det här läget kändes det varma vädret som en omständighet som inte förenklar för ett lag som ligger under och jagar kvittering. Men matchen höll fortsatt bra kvalité och Örebros fina inledning av halvleken hade kommit av sig lite och bollen ägdes mer och mer av oss. Med kvarten kvar gick Kalle Holmberg av planen och ersattes av Emir Kujovic, och fem minuter senare fick även Edward Chilufya äntra planen efter sin skadefrånvaro och ersätta målskytten Banda.

I den 82:a minuten fick vi en frispark ett par meter från hörnflaggan och när Käcks inspel nickades bort var inhoppande, comebackande, Nicklas Bärkroth framme utanför straffområdet och drog på ett hårt avslut som styrdes in i mål via försvarare. 2-0 till Blåränderna!

Innan matchuret stod på 90 minuter kom även 3-0, och även denna gång genom en inhoppare! Edward Chilufya fick bollen till höger och kom i ett en-mot-en-läge som han löste fint och kom ren mot målvakten. Ett stenhårt avslut högt i bortre hörnet som var otagbart för målvakten och Chilis första mål för säsongen var ett faktum!

Matchen slutade 3-0 och det var tre stabila poäng som bärgades under lördagseftermiddagen. Ännu en hållen nolla för laget, försvaret, och målvakt PK Bråtveit ger ett extra plus i kanten!