Ungdomssvepet vecka 40

Här hittar du rapporter från de äldre akademilagens matcher samt övrigt nytt på. ungdomsfronten.

DIF PA19 - AIK P19 0-2 (0-1)

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Matchen var ganska jämn sett till vilka som hade bollen men våra motståndare hade fler farliga avslut på mål. Den korta analysen är att vi tyvärr spelar för ofta i obalans och där omställningstiden från anfall till försvar var för lång, vilket över 90 minuter blir jobbigt mot ett motstånd som är duktigt. Detta är den stora faktorn till att vi i slutändan både är missnöjda med vår prestation och inte kunde påverka resultatet i den riktning vi önskat. 
– Förhoppningvis kan vi göra bättre ifrån oss till helgen, då vi vid seger ändå vinner grundserien vilket hade varit roligt inför kommande slutspel och där vi får en ny chans att prestera bättre mot samma motståndare. 

DIF PA17 - AIK P17 3-5 (1-3)

Målskyttar DIF: Mustafa Ali Ismael, Alexandros Garcia Tsotidis, Jonathan Karlsson.

PA17-tränare Joel Riddez summerar matchen:
– Vi förlorade ett fartfyllt derby med 3-5 i lördags. Sammantaget över 90 min så skapar AIK mer än oss och vinner rättvist. Dock har vi möjligheter att få med oss poäng men är inte tillräckligt skarpa i de avgörande lägena. Nu väntar en avgörande match mot Bele Barkaby borta på söndag. Vinst där krävs för att säkra slutspelsplatsen.
 

AIK F19 - DIF FA19 1-1(0-0) 

Målskytt DIF: Maya Ogne Johansson

Assisterande FA19-tränare Stefan Thomasson om matchen:

Första halvlek: 
– Förutsättningarna inför matchen var lite förändrade. Kristineberg IP var dränkt i vatten så vi fick flytta matchen till Stockhagens IP i Djursholm. AIK spelade bra i första halvlek och gjorde det svårt för oss. De kunde vända spelet genom deras duktiga Filippa Bjare och sedan hitta igenom våra linjer med en rakare passning på mötande forward. De pressade även oss när vi satte igång spelet och störde oss i våra uppspel. Det var en halvlek som kantades av ganska mycket kamp men med ett litet övertag till AIK som var bra och lyckades störa oss ganska ofta, framför allt i uppspelen. De kommer dock inte till några riktigt kvalificerade målchanser men äger mycket boll. Vi får ett friläge som Linn Jansson är nära att göra 1-0 på men AIKs målvakt kommer ut i tid. 
– I paus korrigerar vi en del och pratar mest om att komma igång lite mer. Lite stillastående och att vi gör det lite svårt för oss själva.

Andra halvlek:
– Vi ser betydligt piggare ut än i första och vi löper mycket mer. Lite mer ordnat anfallsspel och AIK orkar inte riktigt pressa lika mycket längre. I andra halvlek är det vi som har ett litet övertag. Efter en hörna vinner Maya Ogne Johansson ett motlägg och gör 1-0. Efter målet vill AIK flytta upp och det ger oss utrymme att kontra. Vi har några riktigt fina omställningar som AIK målvakt gör två bra fotparader på. Där hade vi kunnat avgöra matchen men istället får AIK en chans i 87:e minuten då en längre boll hittar bakom oss och AIKs spelare får på ett bra avslut som letar sig in bakom Elvira Björklund i mål.  

Sammanfattning: 
– Det var en tuff och jämn match där båda lagen hade varsin halvlek. Det skapades inte så många klara målchanser, där hade vi ett litet övertag men överlag en jämn match som slutar 1-1. Vi håller AIK bakom oss i tabellen och vi jagar nu vidare mot en slutspelsplats. Vi har det ännu i egna händer med tre omgångar kvar. Härnäst väntar Eskilstuna borta på söndag.

 

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar:


"Pojkakademins helg var fylld med tvillingderbyn, vilket alltid är roliga utvecklande matcher. Allt tre äldsta lagen i pojkakademin spelade mot AIK i sina respektive seriematcher, därtill spelare våra 13-åringar träningsmatch mot Solnaklubben (vinst 1-0). 
 
Matchen i P19 Allsvenskan var en tuff, jämn och bra fotbollsmatch, där motståndarnas bra perioder renderade i mål, medan Djurgårdens inte gjorde det. I jämna matcher så behöver spelarna vara skärpta rakt igenom och varje aktion räknas. Slutresultatet 0-2 innebär att PA19 åkte på sin första förlust för säsongen men har ett bra utgångsläge att vinna grundserien som avgörs nästa vecka.
 
PA17 kom till sin match mot AIK med några avstängningar och skador på ordinarie trupp som påverkade uppställningen och gav ett par spelare PA16 chansen i matchen. AIK:s presspel orsakade lite problem för PA17, men det var resultatmässigt jämnt fram till mitten på andra halvlek, då Djurgården istället för att kvittera på ett bra läge fick se bollen rulla in i andra änden – två gånger om. Tyvärr var motståndarna totalt sett vassare i just den här matchen, men Djurgårdslaget sliter sig in i matchen i andra halvlek och visar att inget derby är en enkel match. PA17 har allt i egna händer för att få spela slutspelsgrupp. Avgörande match mot Bele Barkarby i helgen.
 
PA16 spelade sin match på söndagseftermiddagen mot AIK på Skytteholm. Den här matchen har en annan karaktär än för PA17 och PA19 där Djurgården istället är laget som kliver ifrån resultatmässigt efter en bra prestation fram till mitten på andra halvlek. Men vid ställningen 3-1 så lyckas inte laget hålla samma nivå hela vägen till matchens slut, och AIK kan istället både reducera och kvittera. Djurgården fortsätter offensiven och har chanser även vid 3-3, men det blir matchens slutresultat. 
 
Åter igen hade ett par av de yngre lagen i pojkakademin matchcamp och turnering ute i landet, och fick möta annat motstånd än Stockholmslag.
 
Nu återstår en månad av årets säsong för de flesta lagen och det är hög aktivitet på kansliet för att förbereda kommande säsong."

Flickakademins tränare rapporterar:

DIF FA17

Vi spelade seriefinal mot BP i mellanserien i F17-SM. En viktig match då det påverkar lottning i det riktiga slutspelet. Vi startar helt okej, spelar oss ur BP höga och bra press flera gånger och skapar några bra chanser. Dessvärre så börjar vi slarva efter halva första, vi tappar mycket boll i fel lägen vilket gör att vi får springa otroligt mycket i värmen och inte riktigt kan få igång vårt spel.

Thea Bergström sätter vaket 1 -0 med ett långskott som dimper ner precis innanför ribban lite från ingenstans. Spelet böljar fram och tillbaka utan någon riktig kvalitet under långa perioder och vi gör 2-0 genom Sofie Andersson från 02/03 kyligt rullar in 2-0.

Efter målet tar BP över bollinnehavet och rullar runt och kommer till några halvchanser. Men inget som blir farligt förrän vi tappar boll i fel läge och åker på en omställning och de gör 2-1. BP trycker på i slutet av matchen men vi försvarar oss bra och tar med oss de tre poängen och seriesegern i mellanrundan.

Nu väntar åttondels final i SM nästa helg.

F2008

Vi möter ett väldigt bra AIK i sista Sanktanmatchen där vi gör en bra halvlek men där vi i resten underpresterar totalt, en riktig kollaps. I första spelar vi jämnt och har två riktigt heta chanser som vi tyvärr inte sätter. Vi går in i närkamperna och vi är på tårna. De får in ett långskott när det är en minut kvar. I halvlek pratar vi om att fortsätta spela vårt spel och att inte vika ner oss. Det vi gör istället är att vi går bort oss i försvarsspelet, sluta springa, slutar passa och bara skickar långt. Resten av matchen blir riktigt jobbig för oss och denna match är bara att glömma. 

Nu lämnar vi 7-manna för att bara fokusera på 9-manna. Vi kan sammanfatta Sanktan med att vi gör det bra i flera matcher där vi både får med oss resultat men även förlorar trots att vi spelar bra. 

Efter sommaruppehållet har det dock inte varit något finspel i Sanktan men i träningsmatcherna mot liknande motstånd i 9-manna har vi i stort sett gått rent och vunnit allt. Så nu ser vi fram emot att bygga det spelet vidare inför kommande säsong.

F2009

Sista matchen i Sanktan och förlust hemma mot seriens bästa lag BP. Spelmässigt var det jämnare genom hela matchen än vad slutresultatet 0-7 säger. Vi summerar säsongen kort här med en otrolig utveckling under våra första åtta månaderna som lag. Sju segrar i Sanktan, dubbla förluster mot BP, Bajen, Jarlaberg o FC Nacka, övriga lägger vi bakom oss i tabellen.

Senaste nytt
Fler nyheter