Ungdomssvepet

Rapporter från helgens matcher och övrigt nytt på ungdomsfronten.

DIF FA19 - Hammarby F19 1-1 (1-0)
Mål DIF: Hanna Ekengren

FA19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Första matchen för året på fina Kristinebergs IP spelades i söndags, för motståndet stod Hammarby. Jag tycker att vi tog tag i matchen direkt och gör de bästa 45 minuterna för året. Vi löser deras press genom att korrigera numerär på ett bra sätt, och vi skapar mängder med chanser genom både kombinationer centralt, men även inspel från kant. Med lite bättre skärpa i avsluten så leder vi med tre eller fyra mål i halvtid.
– Väl i halvtid försöker vi få lite bättre grepp i vårt presspel och pratar om att bli lite mer aggressiva och korta tiden vid bolltapp så att vi kan återerövra bollen tidigare. Känslan är att vi går ner oss lite i andra halvlek men släpper fortfarande inte till massa farliga målchanser. Deras mål kommer lite ologiskt genom ett drömskott långt ifrån som sitter i bortre krysset.
– Jag är nöjd med att vi blir bättre i de vi tränar på, hur vi löser det i vår speluppbyggnad och även att vi i den här matchen hela tiden lyckas fylla på och ha mycket spelare i straffområdet vid rätt tillfällen, vilket gör att vi alltid känns farliga. Det känns dock surt att matchen slutar oavgjort och vi känner att vi borde ha avgjort den här matchen sett till antalet kvalitativa målchanser.

DIF PA19 och PA17 var spellediga i helgen.


Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

"Pojkakademins vecka 19 hade några höjdpunkter i form av alliansmatcher.
 
P2006-1 spelade alliansmatch mot AIK och genomförde en fin prestation där arbetsinsatsen över hela matchen, innebar en fin prestation och också vinst. P2005-1 spelade en fysisk match mot Hammarby TFF, där DIF hade kontroll i första halvlek och matchen var jämnare i andra, men slutade också den med en blårandig seger.
 
PA16 spelade även de mot Hammarby i helgen. En taktisk match, framför allt i första halvlek, som slutade 1-1, där lagen inte bara delade på ”poängen” utan också hade varsin halvlek spelmässigt. Första halvlek hade Hammarby mer boll då PA16 var samlade i försvaret. Hammarby skapar några chanser och halvlägen, men gör sitt mål på frispark. Djurgården har bra perioder och aktioner i första halvlek men det är först i andra, när laget spelar mer ”framåtlutat” och både ställer sig lite högre i försvarsspelet och spelar lite djupare ner i planen i anfallsspelet, som chanserna också börjar skapas. PA16 kvitterar i mitten på andra halvlek och matchen öppnar upp sig lite innan den slutar 1-1. 
 
PA17 och PA19 spelade internmatch på träningen i fredags för att båda lagen skulle få möjligheten till matchspel. Helgen som var hade lagen spelledigt, men nu till helgen har alla spelare som får (spelare födda 2001 får inte spela match just nu) träningsmatch mot Hammarby i både P17 och P19. Matcherna är publikfria.
 
De yngre lagen fortsätter med full koncentration i träningar och regelbundna träningsmatcher.  Förhoppningen är att alla lagen under hösten ska få uppleva en höjdpunkt på säsongen i form av en utmanande turnering."
 

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– Det har varit en tuff helg på ungdomssidan men med vissa ljuspunkter där vårt FA19 mötte Hammarby i en match där vi spelade kontrollerat och styrde spelet. Vi borde avgjort i första halvlek men Hammarby lyckades kvittera på slutet. Vår målskytt var Hanna Ekengren så det var kul att hon fick måla. Övriga positiva bitar därifrån är att vi har med två stycken FA17-spelare varav Nicole Ruiz Granados körde för första gången och Louise Larsson är kanske topp två i matchen, så det var roligt att se.
– FA17 spelade i fredags mot Enskede i en J19-serie och eftersom damerna inte får spela matcher så tog de med sig sina 02:or. Vi var inte förbereda på det men det blev en match som gav viktig lärdom och jag tycker att vi står upp bra. Vi är bättre i själva spelet men fysiken avgör oerhört mycket. Enskede springer ifrån sista 20 och gör tre mål men på det stora hela är jag väldigt nöjd med våra 04:ors prestation.
– I övrigt har vi spelat lite matcher mot de andra alliansföreningarna och därav det tidigare konstaterandet att det har varit en tuff helg. FA2009 spelade inte alliansmatch och de slog Sollentuna, vilket var positivt.

Senaste nytt
Fler nyheter