DIF Fotboll och BIOpH+ inleder samarbete

Vår kärnverksamhet är Fotboll och Djurgården Fotboll inleder nu ett samarbete som verkligen sätter fokus på en konkret del av detta, nämligen Fot, eller närmare bestämt fötterna om man ska vara helt korrekt.

Vi har den stora glädjen, och nyttan, att hälsa BIOpH+ välkomna som partner till Djurgården Fotboll.

Tyvärr är det inte sällan fotbollsspelare drabbas av problem med fötterna vilket ofta påverkar prestationen såväl på planen som livet vid sidan av. Genom vårt nya partnersamarbete med BIOpH+ hoppas vi kunna påverka och förbättra fothälsan hos såväl våra ungdomsspelare som spelarna i våra representationslag.
- Fötterna är våra spelares viktigaste verktyg och inte sällan resulterar relativt små problem med fötterna i skador och smärtor i andra delar av kroppen. Det gäller att ta hand om sina fötter och vår förhoppning är att samarbetet med BIOpH+ ska bidra till en förbättrad fothälsa hos våra spelare säger Kalle Barrling, medicinskt ansvarig på Djurgårdens IF Fotboll.

BIOpH+ erbjuder medicintekniska produkter som i kliniska studier har bevisad effekt på Athlete´s Foot (till exempel fotsvamp, sprickor och förhårdnader). Detta är med andra ord produkter som direkt kan hjälpa våra spelare att såväl behandla som förebygga problem med sina fötter. BIOpH+ produkter är biologisk nedbrytbara och deras effekt bidrar även till att minska behovet av användning av antibiotika för att behandla fotproblem, vilket är skonsamt för såväl individ som miljö.
- Vi är glada över att kunna inleda ett samarbete med en partner som bidrar positivt till vår verksamhet. Förutom att man tillhandhåller produkter som vi vet är efterfrågade bland såväl våra elitspelare som ungdomsspelare är BIOpH+ en aktör som är innovativ, branschledande och ansvarstagande, med andra ord en perfekt matchning för oss på Djurgården Fotboll säger Daniel Malmgren Affärsområdeschef Företag och Partners.

Samarbetet innebär även att spelarna representationslagen för damer och herrar får fri tillgång till produkterna från BIOpH+ ,och klubbens juniora spelare erbjuds förmånliga rabatter.
- Vi är oerhört stolta över att få visa upp BIOpH+ produkter för friska fötter tillsammans med DIF. Vi har nyligen genomfört en klinisk studie med högsignifikanta resultat för det som kallas Athlete’s foot, vilket innefattar fotsvamp, förhårdnader, sprickor, torra fötter och dålig lukt. Redan efter en veckas behandling med vårt medicintekniska fotbad påvisas en avsevärt förbättrad livskvalitet för personer med problemfötter. Vi hoppas att samarbetet med DIF kan leda till friska fötter för fler idrottare och motionärer, säger Petra von Rohr, VD på Biocool som utvecklar och tillverkar BIOpH+ produkter.

I samband med lanseringen av samarbetet har BIOpH+ tagit fram ett paket som riktar sig till fotbollsspelare och idrottare. Läs mer här!

Senaste nytt
Fler nyheter