DIF redo för premiären av eAllsvenskan

E-sportchef Nils Ek uppdaterar läget inför den eAllsvenska premiären och summerar även fjolårets prestationer.

Den 30 mars drar eAllsvenskan igång och Djurgården har en stark line up inför starten av gruppspelet där AIK, Akropolis, Hammarby, Jönköpings Södra, IFK Norrköping, Sirius och Öster väntar, (de fyra bästa lagen går vidare till slutspel).
– Grymt kul att det drar igång och vi är väldigt glada över att Johan Blom, Emil Berggren och Rami Achmed representerar DIF 2021. Alla tre killarna har varit med sedan starten 2019 och stått för starka prestationer, berättar e-fotbollens sportchef Nils Ek som även passar på att summera fjolåret.
– Djurgårdens eSport-lag i FIFA deltog i flertalet turneringar, vid sidan av den vanliga serien eAllsvenskan, som  Fotbollexpo Open, Malmö FF Invitational, Leyton Orients UltimateQuaranTeam Cup för att nämna några. Totalt sett blev 2020 ett bra år för laget då vi matchade mycket mot internationellt motstånd. En av höjdpunkterna för året var när Emil Berggren kvalade in till världens största turnering FUT Champions Cup i Paris. Som en följd av hans prestationer där så belönades han även med en uttagning till SvFF eFotboll (FIFA landslaget).
– I övrigt är det värt att notera att E-allsvenskan utökades till 20 lag under 2020. DIF gick till slutspel, för andra året i rad, där vi tyvärr åkte ur i kvartsfinalen. Men genom avancemanget till slutspelet så blev Djurgården även detta år  Stockholms bästa lag. Utöver bör det också lyftas fram att Johan Bloom (på bilden ovan) fick pris som ligans bästa defensiva spelare.

Men nu läggs gamla meriter åt sidan ocjh för Djurgårdens del inleder man med intensivt derby mot Hammarby och Nils är oerhört taggad inför matchen.
– Blir grymt kul med derby direkt och vi siktar som altid på seger, avrundar Nils.

​Ni kan följa e-sporten på:
Twitter: https://twitter.com/dif_esport
Instagram: https://www.instagram.com/dif_esport/?hl=sv
Twitch: https://www.twitch.tv/dif_esport

Senaste nytt
Fler nyheter