Företag

Inför säsongen - Nils Ek

  • Herrar
  • A-lag
  • 23 jan 2017

Fotbollsabstinensen är påtaglig på många håll i Djurgårdsfamiljen inför säsongen som väntar.

En av många entusiastiska är Nils Ek som förutom att vara DIF-supporter även är matchdags-SLO på Djurgården med ansvar för Apberget - en läktare på Tele2 Arena för supportrar mellan 9-16 år.

Nils har redan hunnit med ett antal träningsbesök i år och som varandes en positiv karaktär är han inte helt otippat optimistisk inför fotbollsåret som väntar
– Det ska bli så jäkla roligt! Ett nytt år med helt nya tränare, det blir lite som ett nytt koncept. Så jag är taggad.

Vad tror du om Özcan och den fotboll som väntar?
– Säger jag en sak så kommer det säkert bli en annan. Men jag har ju sett ett par AFC-matcher och han är ju duktig, det visade han ju där. Man går inte upp i Allsvenskan med den budgeten han hade i sitt lag om man är en dålig tränare. Så det ska bli skitroligt att se vad det blir av det och jag tror att vi behövde något nytt inför i år.

Vad betyder kontinuiteten som vi har i truppen i år?
– Det är det jag alltid velat ha. Jag är lite förvånad att man känner igen så många nu i början av året. Vi som varit med ett tag har vant oss vid att det är fem nya spelare eller ännu fler som kommer in. Så jag tror att det bara är positivt och det kan ha varit ett problem som vi har haft att det inte funnits någon kontinuitet, där vi ju har haft bland de högsta spelaromsättningarna i Allsvenskan. Det visar sig ofta att jobbar man med samma material kan man forma det ordentligt eftersom det tar ett tag att hitta roller. Så jag är nöjd med hur det ser ut nu.

Vilka spelare lyfter några extra snäpp i år?
– Det vore ju konstigt att inte säga Kerim. Sedan har man ju kanske skyhöga förväntningar på honom i och med att han var så fruktansvärt het innan han drog korsbandet. Men annars säger jag givetvis Mange-Pange (Eriksson), Elliot Käck och sedan sejfar jag med Kerim. Jag tror ändå att man ska ge honom några matcher och ligga lite lågt med förväntningarna eftersom det var ett tag sedan han spelade.

Vi måste ju även prata om Apberget där du är något av en general.
– Det finns inget bättre för ungarna, de älskar ju Apberget när det är match. Jag längtar till den dag när vi vinner ett derby hemma så att de får uppleva det också. Men det finns ingenting att snacka om, har man ett småsyskon i den åldern så är det bara att köra. Det är inga större pengar det handlar om för det man får: alla matcher, plus alla aktiviteter vi gör som till exempel bortamatcher, träningsbesök och rundvandring på arenan. Allt det ingår i säsongskortet på Apberget. Så läser man det här och inte köper till lillbrorsan eller lillsyrran har man gjort fel.

…och om man då är över 16 år. Varför ska man köpa ett säsongskort till DIF 2017?
– Det är en viss stolthet att ha ett säsongskort och inte köpa lösbiljetter. Man har gjort ett commitment till Djurgården och är där alla matcher - oavsett om man är uppe på Sofialäktaren och röjer eller sitter på sittplats. Jag har värvat vänner som gått ibland och som numera har säsongskort och de har i sin tur värvat vänner. Det är inte bara ekonomiskt avgörande för föreningen utan det finns som sagt en stolthet i det. Så det är viktigt att ha säsongskort, avslutar Nils.

Senaste nyheter

Relaterat