Erik Berg ny ambassadör för Djurgårdens uppsökande idrott

Tidigare Djurgårdsspelaren Erik Berg blir stolt ambassadör för Djurgårdens uppsökande idrottsverksamhet och Skol IF.

- Jag är väldigt glad och stolt över att ha blivit tillfrågad om det här, att vara en del av det, säger Erik Berg.
 
Under sommaren 2021 meddelande Erik Berg att han tagit beslutet att lägga skorna på hyllan efter en framgångsrik karriär, som tyvärr på slutet kantats av återkommande skador som omöjliggjort en full satsning på elitfotbollen. Under sin karriär, som utöver DIF innefattade spel i GAIS, Malmö FF, Gent och FC Köpenhamn bärgade Falkenbergssonen åtskilliga guld och representerade även svenska A-landslaget vid tolv tillfällen.
 
Nästa steg inom Djurgården blir som ambassadör för Djurgården Fotboll och Djurgården Hockeys gemensamma satsning på uppsökande idrott och Skol IF. Sedan tidigare är även den förre världsstjärnan och Djurgårdaren Robin Söderling ambassadör för samma verksamhet. Genom att arbeta uppsökande över hela Stockholm ökar Djurgården tillgängligheten till idrott, erbjuder en positiv fritid för fler samtidigt som föreningen stärker sin position och aktiva närvaro i Stockholm.

Verksamheten som är kostnadsfri för alla barn och vårdnadshavare, kompletterar föreningens upplevelseidrott och föreningsidrott, och medför ökade insatser för barn och ungdomars dagliga motionerande och aktiviteterna är utformade utifrån expertis i samråd med skolor och inte minst barn och ungdomar för att säkerställa att deras upplevda behov möts. Djurgården arbetar i dagsläget på 21 skolor. På varje skola arbetar en dedikerad ledare från Djurgården på heltid och tillför inte mindre än 100 timmar extra gratis fysisk aktivitet i månaden. 
- Det är jätteviktigt. Jag ser fram emot att vara en del av det här. Väldigt mycket, säger Erik Berg vars första uppdrag som ambassadör blir att inviga en Rastcontainer för eleverna på Grimstaskolan i Vällingby nu på onsdag den 15 september.

Tränare för Panthers

Erik Bergs engagemang inom Djurgården lät inte vänta på sig efter beskedet i juni om karriärsavslutet. Sedan i juli tränar han även Djurgårdens Handikappfotbollsförening (DIF HFF), även kallade ”Panthers”, en dag i veckan ute på Hjorthagen. DIF HFF bildades 1997 med uppgift att bedriva idrottsverksamhet, främst fotboll, för handikappade barn, ungdomar och vuxna med rätt till stöd enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Staffan Holmberg, verksamhetschef för Djurgården Skol IF välkomnar Erik Bergs nya roll inom Djurgården: 
- Vi är glada att välkomna Erik Berg som ny ambassadör för Djurgårdens uppsökande idrott. Skol IF växer i en oerhörd takt just nu och vi kopplar på tio skolor årligen och har därtill att antal intressanta saker på gång. Responsen från barn, vårdnadshavare och skolor har varit fantastisk. Faktum är att vi under 2021 når över 1 000 flickor och pojkar dagligen. Erik kommer, förutom att göra uppskattade besök i verksamheten, också kunna bidra till att sprida kännedom och väcka intresse om vår verksamhet i kanaler som kan komplettera de vi i dag har tillgång till.

Erik Berg (mitten) tillsammans med Philip Hjalmarsson, skolsamordnare Djurgårdens IF (tv) och Helene Gavelin, biträdande rektor Grimstaskolan.

Det här är Skol IF:
Djurgårdens IF sätter Stockholms barn och unga i rörelse genom att integrera idrott och skola! Vårt program för skolsamverkan är ett långsiktigt engagemang där Djurgården tillsammans med skolor investerar i att skapa mer fysisk aktivitet. Vi sänker trösklarna för fler barn och unga att få möjlighet att idrotta genom att vi tillhandahåller ett varierat utbud av idrottsaktiviteter i anslutning till skoltid, vi är verksamma i skolans absoluta närmiljö där alla barn redan är och alla våra aktiviteter är helt gratis för alla i skolan som vill vara med.

Senaste nytt
Fler nyheter