Inför BK Häcken - Djurgården

Säsongens sista bortamatch i OBOS Damallsvenskan väntar för DIF som beger sig till Bravida Arena på söndag.

BK HÄCKEN - DJURGÅRDEN

Söndag 31 oktober 16.00, Bravida Arena. Köp biljett här.

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Portia Boakye är ett frågetecken sedan hon kom tillbaka från landslagsspel med Ghana, vi ska utvärdera henne och se om det blir aktuellt med spel till helgen. I övrigt är alla tillgängliga förutom Louise Hvarfner som fortfarande är borta, summerar Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Säsongens näst sista match för DIF som har en liten chans på åttondeplatsen om resultaten i övrigt går rätt. Vikigt att även hålla avståndet nedåt till AIK som ligger fyra poäng bakom.
  • Linda Motlhalo har visat fin målform med fyra fullträffar på två matcher för Sydafrika.
  • Portia Boakye är ett frågetecken inför matchen men Kamilla Karlsen är redo igen efter att ha stått över mot Indien.
  • Sheila van den Bulk, Sara Olai, Portia Boakye och Alexandra Talounda står på två gula kort och missar sista matchen i serien vid ytterligare ett.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det blir kul att möta Häcken som har många landslagsspelare och en stark trupp i övrigt. De laddar upp inför Champions League och har fått en ny tränare i Robert Vilahamn. Såg vi vet inte riktigt vad de har för status just nu men vi får som alltid främst fokusera på vad vi själva ska göra. För vår del handlar det om att förbättra de saker som gick lite sämre mot Kristianstad och fortsätta det vi påbörjat, där vi bygger upp en grund i spelet inför nästa år, berättar Magnus som fick en del positiva kvitton under landslagsuppehållet.
– Våra spelare som var iväg på landslagsspel gjorde det väldigt bra och många kommer tillbaka i fin form. Det hoppas jag ökar våra möjligheter ytterligare till en bra prestation på söndag.


Om BK Häcken

  • Redan klara som silvermedaljörer i tabellen med 44 inspelade poäng.
  • Robert Vilahamn är lagets nye tränare, tidigare var han assisterande tränare i herrlaget.
  • Stina Blackstenius är lagets och seriens bästa målskytt med 14 mål.
  • Har dock haft det trögt med målskyttet på sistone i serien med två raka matcher som slutat 0-0.

Magnus Pålsson om Häcken
– Det är svårt att bedöma deras motivation sett till tabellen, men de har ju bytt tränare och det ger ofta en energiboost. Av det jag hört så ska han spela ihop laget inför deras CL-match mot Benfica vilket säkert kan innebära lite nya saker som säkert gör dem motiverade. Oavsett detta gäller det att vi är jäkligt motiverade och gör arbetsinsatsen till hundra procent. Annars blir det väldigt tufft.

Senaste nytt
Fler nyheter