Inför Djurgården - Umeå FC

Andra omgången i Svenska Cupens gruppspel väntar där Djurgården får ytterligare en hemmamatch mot gästande Umeå.

DJURGÅRDEN - UMEÅ FC
Söndag 28 februari 17:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på C More. Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården en rejäl kickback.

Truppstatus

Ej utagningsbara spelare är Jesper Nyholm, Axel Wallenborg, Erik Berg, Isak Hien, Joel Asoro, Rasmus Schüller och Leo Cornic, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
 

Spaningar 

  • Tre poäng i bagaget efter första matchen mot Brage ger en stabil grund i gruppspelet.
  • Många positiva tendenser visades upp i segern med 6-2 mot Sirius i onsdagens träningsmatch.
  • Elliot Käck och Elias Andersson är tillbaka i spel igen, vilket ger mer spets i truppen.
  • Tidig gruppfinal med tanke på att Umeå besegrade Kalmar FF med 2-1 i söndags.
  • Hemmamatch för Djurgården efter att planen i Umeå inte kunde garanteras vara i spelbart skick, varav Umeå valde att överlåta hemmamatchen till DIF. Läs mer här.
  • DIF spelar i rött matchställ med hänsyn till att Umeå kommer att behöva använda sitt ordinarie blå ställ. Läs mer här.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Först och främst är det väldigt positivt att vi får spela den på hemmaplan. Vi slipper resa och får en trygg tillvaro här på Tele2 Arena. I övrigt tycker jag att vi har tränat jättebra den här veckan och gjort en bra träningsmatch mot Sirius där många levererade. Så pilarna går sakta uppåt, säger Kim som inte vill dra alltför stora växlar av att segermarginalen blev hela 6-2 i onsdags.
– Det är svårt att dra slutsatser av resultat i träningsmatcher. Men det visar ändå att vi har en hyfsad bredd som gör att vi tål lite skador och att folk vet vad som förväntas av dem. Så matchen visade att vi har spelare att välja på.

I övrigt är det fortsatt förädling av det påbörjade spåret som gäller.
– För oss handlar det väldigt mycket att fortsätta med det vi håller på med. Spela med hög intensitet och ha ett bra beslutsfattande kring när vi ska ta fler tillslag eller spela lite snabbare. Sätta upp de som ska komma en-mot-en och annars låta bollen gå fort. Sedan vill vi bli duktigare på att skaffa oss ytor i motståndarnas straffområde, så att vi inte står i de ytor vi vill komma in i, utan istället kommer in där med fart. Jag känner att om vi kan bygga vidare på det vi gjorde mot Brage kommer alla Djurgårdare att må bra på söndag.

Om Umeå FC

  • Skrällde med vinst med 2-1 mot Kalmar FF i första gruppspelsmatchen.
  • Kom på femtonde plats i Superettan 2020 och spelar därmed i Ettan Norra i år.
  • Kvalade in sent till gruppspelet i cupen efter seger med 5-0 i hängmatchen mot Newroz.

Kim Bergstrand om Umeå
– Ett lag som är väldigt ärligt och välorganiserat. De jobbar stenhårt och tror sig inte vara något mer än vad de är men har ändå ett välgrundat självförtroende, vilket jag tyckte att man såg mot Kalmar. Framför allt jobbar de stenhårt och lojalt för varandra och har en del spets och snabbhet på kanterna. Sedan gjorde de två mål på fasta situationer mot Kalmar så där måste vi vara vakna.

Senaste nytt
Fler nyheter